Philips SHL3165'i inceliyoruz

Philips'in giriş segmenti için sunulan kulak üstü kulaklık modeli SHL3165'i inceliyoruz.

CHIP Online Notu 71
  • Kategorisinde uygun performans
  • Ses yalıtımı
  • Çağrı cevaplayabilmek mümkün
  • Tizler ön planda
  • Ergonomi

Mobil müzik noktasında son dönemin popülerleri arasında kendine yer bulan kulak üstü kulaklıklara şu sıralar fazla değinme şansı bulduk. Kısa bir sürede pek çok kulaklık incelemesine yer verdik, zira şu sıralar bu kategoride pek çok ürün elimize geçiyor.

Yine geçtiğimiz günlerde inceleme şansı bulduğumuz Philips'in SHL3565 kod adlı modelinden sonra bu kez de SHL3165 modeline bakacağız. Elimizdeki modeli SHL3565 ile kıyasladığımızda, bugün inceleyeceğimiz modelin bir alt segmente konumlandığını hemen söyleyebiliriz. Peki, bu kanıya nasıl vardık? Şimdi bu sorunun cevabını verelim.

Ses kalitesi

Philips SHL3165, kulak üstü kulaklık kullanmayı sevenler için iyi bir model olabilir. Zira hemen söyleyelim, ses kalitesiyle gayet tatminkar bir ürün olmuş. Her ne kadar kulaklığın tizleri ön planda olsa da, giriş segmenti olarak nitelendirebileceğimiz bir kategoride yer almasıyla genel performansıyla bizleri kendinden memnun bıraktığını söylememiz mümkün. Temiz ses verebilen kulaklığın tiz seslerde daha çok çalışması, derin bas sesleri seven kullanıcıların aradıklarını bulamayacak olmasına neden oluyor elbette.

Bu arada hemen şunu da söyleyelim. Kulaklığın ses yalıtımı gayet iyi seviyede. Dinlediğiniz müziğin çevrenizdekileri rahatsız etmemesi sağlanmış. Özellikle toplu taşıma araçları ve ofis içi çalışma ortamları için bu oldukça önemli.

Tasarım & ergonomi

Philips SHL3165'in farklı renk seçenekleri var. İncelediğimiz modeliyle eflatun renkli olan kulaklığın siyah ve beyaz modellerini de görmek mümkün. Tamamen plastik yapıda tasarlanan kulaklık, malzeme kalitesiyle ise iddialı değil. Bu kategorideki kulaklıklar için bu gayet normal. Elbette bunun kulaklığın fiyatına direkt etkide bulunduğunu da söyleyelim.

32 mm'lik kulak üstü ünitelere sahip olan Philips SHL3165, 1.2 metre uzunluğunda dahili kablosuyla geliyor. Kulaklığı cep telefonunuzla kullandığınızda telefon çağrılarını cevaplayabilmeniz için kablo üzerinde bir mikrofon aparatı da bulunuyor.

Kategorisi dahilinde değerlendirdiğimizde genel hatlarıyla tasarımını beğensek de, ergonomi olarak baktığımızda, kulak yastıklarının uzun kullanımlarda kulak üzerine yaptığı baskı rahatsız edici olabiliyor. Bu sorun da yine bu tip kulaklıklarda çokça karşılaştığımız bir durum.

Özetle

Philips SHL3165'i, giriş segmenti için değerlendirdiğimizde ses kalitesiyle iyi bir kulaklık seti olarak nitelendirebiliriz. Ancak eksikleri var. Uygun fiyatlı kulak üstü kulaklık seti arayan kullanıcılar inceleyebilirler.

Philips SHL3165'in fiyatı ise 110 TL civarında.

Kimler Almalı

Philips SHL3165, uygun fiyatlı kulak üstü kulaklık seti arayan kullanıcılar inceleyebilirler.

Alternatifleri

Philips SHL3165'e alternatif olarak Sony tarafında da benzer ürünler var. Bunlardan biri olarak Sony MDR-ZX310APW modelini gösterebiliriz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Philips SHL3165
Ürün Markası Philips
CHIP Online Notu
71
Yapı Kablolu
Üniteler 32 mm
Frekans Tepkisi 8 – 24,000 Hz
Empedans 24 Ohm
Hassasiyet 107 dB
Bağlantılar 3.5 mm
Kablo Uzunluğu 1.2 m
Ağırlık 137 gr.
Okuyucu Yorumları