Sades T-POWER SA-701 İnceleme

Giriş seviyesi kulaklık arayanlara özel bir oyuncu kulaklığı olan Sades T-POWER SA-701 incelemede.

CHIP Online Notu 76
  • Oyunlardaki performansı sınıfına göre başarılı
  • Oldukça hafif
  • Mikrofon performansı yeterli
  • Kulaklık köprüsünde baş desteği yok
  • Uzun kullanımlarda kulağı terletiyor

2002 yılında kurulan ve oyuncu kulaklıkları üzerine yoğunlaşan Sades ülkemizde pek bilinen bir firma olmamasına rağmen fiyat performansı yüksek ürünleriyle kendisine bir yer edindi. Geçtiğimiz aylarda ülkemize giriş yapan firma, dövizin durumu sebebiyle beli bükülen oyuncuları hedefleyen ürünleriyle dikkat çekti ve Tpower Sa-701 de giriş seviyesi oyuncuları hedefleyen bir kulaklık.

Kablosuyla birlikte 250 gram ağırlığındaki Sades Tpower sert plastikten imal bir ürün ve rakiplerinin çoğundan daha hafif. Malzeme kalitesi olarak üst seviye olmayan Tpower, 40mm sürücülere sahip ve stereo. Haliyle 3.5mm jack kullandığından gerek bu girişe sahip telefonlarda gerekse konsollarda kullanmak mümkün. Kulak yastıklarında suni deri kullanılmış ve başlarda rahat olsa da uzun kullanımlarda kulağı terletiyor. Burada en büyük sıkıntı kulaklık köprüsünde herhangi bir sünger vs. destek kullanılmamış olması. Bu da uzun kullanımlarda konfor düzeyini bir hayli azaltıyor.

İki metre uzunluğunda bir kabloya sahip olan Tpower, kablo üzerinde sesi ve mikrofonu açıp kapatabileceğiniz kontrollere sahip. Ses kesme özelliği bulunmayan mikrofon ise oyunlarda giriş seviyesi bir üründen beklenebilecek kadar net bir sese sahip.

Müzik dinlerken net bir sese sahip olmayan ve özellikle tizler konusunda bekleneni veremeyen ürün oyunlarda gayet yeterli bir performans gösteriyor. Ana kullanım amacı oyunlar olduğu için de beklentilerin iyi ayarlanması önemli.

Özetle

Tpower döviz yüzünden hayli hasar gören oyunculara iyi bir alternatif olabilecek, fiyatı uygun bir ürün olabilirdi. Maalesef bu yazı yazıldığı sıralarda piyasada en ucuza bulunabildiği fiyat 219 TL idi ve Plantronics RIG300 gibi, rekabet etmekte çok zorlanacağı bir rakibi var bu fiyat düzeyinde. Fiyat konusunda bir çalışma yapılması halinde kendi sınıfında uygun ve kaliteli bir alternatif olacaktır.

GÜNCELLEME: Sades T-POWER SA-701, şirket tarafından gelen açıklamaya göre Sades'in resmi internet sitesi üzerinden 118 TL fiyatla edinilebiliyor. Bu anlamda ürün hakkında fiyat/performans değerlendirmemizi tekrar yaptığımızda, sınıfına uygun bir model olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Sades T-POWER SA-701
Ürün Markası Sades
CHIP Online Notu
76
Okuyucu Yorumları