Sennheiser GSP 600 İnceleme

Alman firmadan oyuncular için yeni amiral gemisi. Sennheiser GSP 600 oyuncu kulaklığını inceledik!

CHIP Online Notu 83
  • Konforlu kullanım
  • Çoklu platform desteği
  • Müzik ve oyunlarda yüksek performans
  • Kaliteli mikrofon
  • Fiyatı çok pahalı
  • Tam verim için GSX 1000 amfi ile beraber satın alınması gerekiyor

Sennheiser bildiğiniz gibi kulaklık denilince akla gelen ilk firmalardan birisi. Orta seviyede GSP 300 ve GSP 350, üst seviyede ise GAME ONE ve GAME ZERO modelleri ile çok beğenilen firmanın oyuncular için sunduğu en son arzu nesnesi ise GSP 600 modeli.

Elinizde tuttuğunuz ilk andan itibaren son derece kaliteli bir hissiyat bırakan üründe çok alışık olmadığımız bazı tasarım tercihlerine gidilmiş ve tüm bunlar birleştiğinde ilk baktığınız, hatta kafanıza ilk taktığınız anda tahmin edemeyeceğiniz kadar rahat bir ürün ortaya çıkıyor. Kulak yastıklarının üzerinden kafanıza göre ayarlayabildiğiniz ürünün üst kısmında ikinci bir ayar bulunmakta. Bu da ürünün başınıza daha da iyi oturması için ekstra ince ayar yapabilmenizi sağlıyor. Açıkçası ürünü ilk taktığımızda biraz rahatsız hissettik ancak bu his kısa sürede kayboldu ve saatler süren çalışmanın ardından bile hiçbir yorgunluk hissetmedik. Derinin yanında kadifeye benzer bir kumaşın kullanıldığı kumaş yastıkları da son derece rahat ve terletmiyor.

Sennheiser GSP 600 özellikleri neler?

Sennheiser GSP 600 özellikleri neler?

Arkası kapalı kulak yastıklarına sahip olan ürün hem dışarıya ses vermeme hem de dış sesleri içeri almama konusunda son derece başarılı. Öyle ki bizim gibi kalabalık ve gürültülü bir ofiste bile dünyadan soyutlanarak çalışmayı mümkün kılıyor. Üründe kullanan dış ses kesme özellikli mikrofon da tüm oyuncuların nefesini kesecek derecede başarılı. Mikrofon biraz kaba durmasına rağmen kullanımı rahat ve üzerinde bir ışık vs. olmamasına rağmen yukarı kaldırdığınızda hafif bir çıt sesi vererek mute'a aldığını oyuncuya belli ediyor.

395 gramlık ağırlığa sahip olan GSP 600'de bazı ilginç tercihler yapılmış demiştik, bunlardan en önemlisi de oyuncular için sunulan üst seviye bir kulaklıkta 7.1 Dolby Surround yerine Stereo desteğinin tercih edilmiş olması. Ürünün kablo üzerinde kendi ses kartının olmaması alacağınız sesin kalitesini de bilgisayarınızın ses kartının maharetine bırakıyor ve bu durum eski sistemlerde ses performansı konusunda darboğaz yaratıyor. Ürünün gerçek performansını elde etmesi için yanında GSX 1000 serisi bir amfi ile beraber edinilmesinin sonsuz faydaları olacaktır. İyi bir ses kartına sahipseniz ürünün hem oyunlarda, hem de müzik dinlerken -tam beklendiği gibi- son derece kaliteli bir ses verdiğini belirtelim.

Sennheiser GSP 600 fiyatı ne kadar?

Sennheiser GSP 600 fiyatı ne kadar?

PC'nin yanı sıra PlayStation 4 ve adaptör aracılığı ile Xbox One'da da çalışan ve 3.5mm jak ile beraber gelen ürünün kablosu inanılmaz hafif olmasına rağmen hayli kaliteli ve sağlam hissettiriyor.

Fiyata gelirsek, Sennheiser GSP 600'ün yüksek fiyata sahip olduğunu söyleyebiliriz. Şu an bu kulaklığın Türkiye fiyatı tam 1599 TL. Bu da çoğu oyuncu için erişilemeyecek kadar yüksek ve ürünü, profesyoneller ve yüksek kalite beklentili oyunculara uygun hale getiriyor.

Özetle

Sonuç olarak Sennheiser GSP 600, oyunların yanı sıra müziklerde de iyi performans sağlayabileceğiniz, üzerinde kaliteli mikrofon bulunduran, konforlu bir kullanım sunan ve çoklu platform desteği getiren bir kulaklık oluyor. Evet, fiyatı pahalı ve bununla herkese uygun olmadığı açık.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Sennheiser GSP 600
Ürün Markası Sennheiser
CHIP Online Notu
83
Okuyucu Yorumları