UltraPad W11 Tablet PC'yi inceledik.

TechnoPC'nin tablet PC kategorisinde yer alan UltraPad W11'ini inceledik.

CHIP Online Notu 65
  • Şık görünüyor
  • USB 3.0 desteği
  • 3G için SIM kart noktası
  • Kullanışlı klavye
  • Ağır
  • Pahalı

Hem tablet hem dizüstü bilgisayar modelleri arasında gerçekten dişli rakipler bulunuyor. Bunlar arasında elbette kuşkusuz en dikkat çekeni daha önce incelediğimiz Microsoft'un Surface platformu Pro 3. Öte yandan Lenovo ve Asus da yine bu segmentte yer verdiği güçlü modellerinin son örnekleri olan Miix 2 11 ve Transformer Book T100 ile daha önce test merkezimizdeki yerini almıştı hatırlarsanız. Bu defa farklı bir markaya yakından bakacağız. Bugün TechnoPC UltraPad W11 bizlerle olacak.

Daha önce mini PC ürünü olan nano 2 ile test merkezimize konuk olan TechnoPC, bu defa dizüstü bilgisayar – tablet hibriti modeliyle bizlerle. 11.6 inç boyutunda ekranı ve Ivy Bridge tabanlı Intel i5 işlemciyle donalı UltraPad W11 başka neler sunuyor? Şimdi daha detaylı şekilde bakalım.

İki farklı kullanım

Hem bir tablet hem de dizüstü bilgisayar şeklinde kullanılabilen UltraPad W11, 11.6 inç boyutunda bir ekranın sahibi. Ayrılabilir dock klavye istasyonuyla sadece bir tablet olarak da kullanılabilecek yapıda olan cihaz, tasarım itibariyle oldukça şık görünüyor. Alüminyum malzeme ile kaplı arka gövdesi ve yekpare ekranıyla iyi görünen tablet, mıknatıslı klavye setinin üzerine konumlanarak masa üzerinde de kullanılabiliyor. Böylece hem mobil hem de masa başı kullanımlarda kullanım kolaylığı sağlıyor.

UltraPad W11'i tasarımıyla oldukça şık bulmuş olsak da açıkçası ağır olduğunu da söylemek gerekli. Tablet, 980 gram ağırlığıyla uzun süre elde kullanmak için ideal değil. Bu anlamda daha önce incelediğimiz yine kendiyle aynı boyutta olan Miix 2 11'den ve 10 inçlik Transformer Book T100'den ağır olan tablet, bu noktada bizden eksi puan alıyor. Miix 2 11, 780 gram; Transformer Book T100 ise 550 gramdı hatırlarsanız. Yine 12 inçlik Surface Pro 3'ün ise 800 gram olduğunu hatırlatalım.

UltraPad W11'in arkasında bir stant bulunuyor. Klavye setiyle birlikte kullanacağınızda bu standı açarak masa üzerine yerleştirebiliyorsunuz. Çevre bağlantıları arasında ise iki adet USB 3.0 bağlantısının ve mobil internet için SIM kart noktasının bulunduğunu görmek güzel. Tabletin diğer bağlantıları arasında ise mini HDMI, kulaklık ve kart okuyucu bulunuyor.

Tasarıma noktayı koymadan önce UltraPad W11'in klavye setini beğendiğimizi de söyleyelim. Tuşların konumları ve büyüklükleri ideal. İlk başta ufak bir alışma süreci yaşıyor, ardından rahatlıkla kullanabiliyorsunuz.

Teknik kadro

Az önce de belirttiğimiz gibi UltraPad W11'in ekranı 11.6 inç boyutunda. 1366x768 piksel çözünürlüğünde görüntü üreten cihaz, ekranıyla iyi seviyede görsellik sağlıyor. Ekranda gördüğümüz işletim sistemi ise Windows 8. Dokunmatik ekranıyla rahat bir kullanım sağlayan tablet, böylece tablet ihtiyacını karşılayacak seviyede.

Ekranın altında yatan birimler arasında ise dikkat çekenleri elbette Intel işlemci ve bellek seviyesi oluşturuyor. Ivy Bridge platformunda Intel Core i5 işlemci ile çalışan UltraPad W11, 1.80 GHz hızında çalışıyor. Diğer yandan tam 4 GB'lık DDR3 belleklerin de sahibi olan tablet, böylece Miix 2 11 ve Transformer T100 modellerine göre fark yaratıyor. Bu modellerde RAM seçimi 2 GB olarak yapılmıştı.

Yine teknik birimler arasında yer alan diske de dikkat çekelim. 64 GB'lık SSD ile gelen UltraPad W11, böylece bir mobil cihaz için ideal kapasiteyi sunuyor. Elbette üzerindeki yer alan kart okuyucu ve USB bağlantı noktalarını kullanarak bu alanı rahatlıkla genişletmek mümkün.

UltraPad W11, sahip olduğu teknik kadro sonucunda genel kullanım itibariyle iyi bir performans sergiliyor.

Özetle

Dizüstü bilgisayar ve tablet kullanımını aynı platformda birleştirmek isteyenler için uygun yapıda olan UltraPad W11, genel kullanımıyla tatmin edici seviyede. 11.6 inç boyutunda ekranın yanı sıra performans anlamında da memnun edici teknik özelliklerin sahibi olan cihazın en büyük handikabı ağır yapıda olması. Tasarımıyla ise güzel göründüğünü tekrar hatırlatmakta fayda var.

UltraPad W11'in fiyatı ise 1.999 TL civarında. Açıkçası pahalı bulduk. Cihazın, fiyat noktasında Lenovo Miix 2 11 ve Asus Transformer T100'den pahalı olduğunu söylemek lazım.

Kimler Almalı

Dizüstü bilgisayar ve tablet kullanımını aynı platformda birleştirmek isteyen kullanıcılar tarafından yakından incelenebilir.

Alternatifleri

UltraPad W11'e alternatif olarak Lenovo Miix 2 11 ve Asus Transformer T100 tercih edilebilir.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli TechnoPC UltraPad W11
Ürün Markası TechnoPC
CHIP Online Notu
65
İşletim Sistemi Windows 8
İşlemci Intel Core i5 3427U 1.80 GHz
Ekran 11.6 inç (1366x768)
Grafik Intel HD Graphics 4000
Bellek 4 GB DDR3
SSD 64 GB SSD
Kamera 1.0 MP ön kamera, 5 MP arka kamera
Bağlantılar USB 3.0 (2 adet), mini HDMI, kart okuyucu, kulaklık
Kablosuz Bağlantılar Bluetooth 4.0, 802.11 b/g/n Wi-Fi
Boyutlar 297 x 186 x 12,8 mm
Ağırlık 980 gr.
Okuyucu Yorumları