Uyku modu için ayrı bir tuş

Aslında bir yama ile kapatma menüsüne bilgisayarınızı uyku moduna almak için bir buton ekleyebilirsiniz. Fakat Microsoft bu özelliği sadece telefonla destek istenince kullanıcılara sunuyor.

Uyku modu için ayrı bir tuş

Bu işlem için ikinci bir kaynak mevcut: http://thehotfixshare.net/board forumu. Siteye üye olduktan sonra yamayı bilgisayarınıza indirebilirsiniz. Bunun için sağ üst köşedeki Search butonuna tıklayın ve arama kutucuğuna "893056" yazın ve aratın. Çıkan sonuçlardan ikincisine tıkladıktan sonra yamayı bilgisayarınıza indirip kurabilirsiniz.

Şimdi bu özelliği Kayıt Defteri'nden de etkinleştirmeniz gerekiyor. Bunun için HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows\System anahtarını bulun. Daha sonra Düzen / Yeni / Anahtar komutu ile Shutdown adında bir alt-anahtar yaratın. Şimdi yine Düzen / Yeni / DWORD Değeri komutu ile Show- Hibernate- Button adında bir girdi yaratın ve bu girdiye çift tıklayarak açtıktan sonra girdinin değerini "1" olarak atayın ve OK ile doğrulayın. Kayıt Defteri'ni kapadıktan sonra artık Windows'u kapatma ekranında "Uyku Modu" seçeneğinin etkin olduğunu göreceksiniz.

Okuyucu Yorumları