Instagram videoya altyazı nasıl eklenir? Video boyutu kaç olmalı? İşte adım adım altyazı ekleme

Instagram videolarınızın altına altyazı ekleyebileceğinizi biliyor muydunuz? Peki videoya altyazı nasıl eklenir? Video boyutu kaç olmalı? İşte merak edilen soruların yanıtları...

Instagram videoya altyazı nasıl eklenir? Video boyutu kaç olmalı? İşte adım adım altyazı ekleme

Instagram videoya altyazı nasıl eklenir? ya da video boyutu kaç olmalı? gibi soruların yanıtını arıyorsanız, sizler için detaylı olarak açıklıyoruz. Her yaştan kullanıcıya sahip Instagram, eğlenceli ve keyifli sosyal medya platformları arasında yer alır. Modern özelliklere sahip uygulama, kullanıcıların ilgisini çekecek ve keyifli zaman geçirmelerini sağlayacak servisler ile kendini güncel tutar. Kullanıcı dostu özelliklerine bir yenisi daha ekleyen Instagram, hikayeler alanında yeni bir güncelleme sunmuştur.

Altyazılar özelliği ile hikayeleri sessiz izleyenler için uygulamayı daha konforlu hale getiren bu özellik oldukça işlevsel görünür. Paylaşılan hikayeler altyazı olarak eklenerek diğer kullanıcılar ile paylaşılır. Altyazının yazı tipini, rengini ve diğer tasarımlarını değiştirerek kişiselleştirilmiş ve özgün paylaşımlar yapabilirsiniz. Oldukça basit bir işlem olan altyazı ekleme özelliğini kullanarak sessiz hikaye izleyenler ve işitme engelliler için kullanışlı bir paylaşım yapabilirsiniz.

Instagram Altyazılar Nedir?

Instagram altyazı özelliği, uygulamanın yeni geliştirdiği işlevsel yeniliklerden biridir. Hikaye ve gönderi paylaşımlarında yer alan sesleri yazıya dönüştüren bu özellik, sessiz izleyenler ve işitme engelliler için oldukça kullanışlıdır.

Uygulamanın güncellenen son sürümlerinde dikkat çeken bu özellik, sessiz izleyiciler için uygulamayı daha kullanışlı kılar. Oldukça basit bir şekilde paylaşımlarınıza altyazı seçeneği ekleyebilirsiniz. İngilizce Instagram hesaplarında “Captions” etiketiyle kullanılan bu özellik farklı dillerdeki hesaplarda da kullanılabilecek. Reels ve hikayelerdeki seslerin duyulmadan anlaşılmasını sağlayan bu özellik, uygulamayı kullanışlı hale getirir.

Instagram Videoya Altyazı Nasıl Eklenir?

Instagram kullanıcıları, video gönderileri için altyazı açma özelliğini kullanarak paylaşımlarının erişebilirliklerini arttırabilir. Kendini yenileyen Instagram uygulaması, altyazı özelliğini otomatik olarak kullanma imkanı sağlar. Daha yeni geliştirilen bu özellik için başlangıçta 17 farklı dil için sunulmuştur. Çalışmaları devam ettiren Instagram, altyazı dil seçeneklerini kısa sürede genişletecek. Bu özelliğin tanıtılmasıyla kullanıcıların merak ettiği konular arasında “Instagram Videoda Altyazı Nasıl Yapılır?” sorusu yer alır. Hikaye paylaşımlarını geniş kitlelere ulaştırmak için altyazı ekleyebilirsiniz. Uygulamada yer alan ayarları düzenleyerek altyazı özelliğini aktif hale getirebilirsiniz. Altyazı özelliği hikayeler ve reels içerikleri için kullanılabilir. Bütün sesli hikaye ve reels gönderileri için altyazı özelliğini tercih edebilirsiniz. Oldukça basit bir şekilde uygulanan altyazı özelliği için şu adımları takip edebilirsiniz.

  • Paylaşmayı planladığınız video görüntüsünü seçin. Dilerseniz hikaye oluşturma ekranındaki kamerayı kullanarak video çekimi yapabilirsiniz.

  • Seçtiğiniz video ile hikaye oluşturma ekranında yer alan çıkartmalar sekmesine tıklayın.

    Çıkartmalar menüsü üzerinden Altyazılar(Captions) butonuna tıklayarak altyazı özelliğini aktifleştirebilirsiniz.

  • Seçilen altyazı görünümünü kendi zevkinize göre değiştirebilirsiniz. Uygulamada şu an için 4 farklı metin formatı bulunur. Bu formatlardan seçerek, altyazı metnini hareket ettirerek istediğiniz kısımda kullanabilirsiniz.

  • Paylaşılan video temasına göre altyazı metnin rengini değiştirebilirsiniz.

Her video paylaşımda bu işlemleri yaparak hikayenize altyazı özelliğini ekleyebilirsiniz. Ayrıca, altyazılı reels ve hikaye paylaşımı yapmadan önce kontrol etmeniz tavsiye edilir. Çünkü seslerin net anlaşılmadığı videolarda altyazılarda yanlış aktarımlar oluşabilir. Bu yüzden paylaşım öncesi kontrol etmek sizler için faydalı bir kullanım deneyimi sağlar.

Instagram Video Boyutu Kaçtır?

Instagram’da hikaye ve reel paylaşımlarında videolar ekleyebilirsiniz. Video çekimlerini uygulamayı kullanarak yapabileceğiniz gibi daha önce kaydettiğiniz videoları galeriden seçerek İnstagram’da paylaşabilirsiniz.

Instagram video boyutunun ne kadar olduğu kullanıcıların merak ettiği konular arasında yer alır. Galeriden seçtiğiniz videoların kusursuz görünmesi için uygulamanın gerektiği en boy oranını biliyor olmanız gerekir.

Hikaye paylaşımlarında 9:16 oran ve reels paylaşımlarında ise 4:5 oran ölçülerinin kullanımı tavsiye edilir. Uygulamada 4 GB dosya boyutu olan ve maksimum 30 saniyelik videolar kullanabilirsiniz. MP4 ve MOV formatlı videoları uygulamada kullanabilirsiniz. Çeşitli video düzenleme uygulamalarını kullanarak reels ve hikaye videolarını düzenleyebilir ve boyutlarını küçültebilirsiniz.

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir: