Instagram mesaj bildirimi gelmiyorsa ne yapmalı? Instagram mesaj bildirimlerini açma ve kapatma adımları

Instagram mesaj bildirimi gelmiyorsa bunun nedeni bildirimlerin kapalı olması olabilir. Peki Instagram bildirimleri açma ve kapatma nasıl yapılır? Adım adım Instagram mesaj bildirimlerini açma, mesaj bildirimi sesini değiştirme ve sessize alma konusunda yapılacakları paylaşıyoruz.

Instagram mesaj bildirimi gelmiyorsa ne yapmalı? Instagram mesaj bildirimlerini açma ve kapatma

Fotoğraf ve video paylaşma platformu Instagram, tanıdıklarınızla takipleşmek ve etkileşime girmek için çeşitli seçenekler sunar. Fotoğraf ve video paylaşımlarını beğenme ve “Direkt Mesaj” özelliği sayesinde paylaşımlara yorum yazma gibi özellikleri kullanarak diğer hesaplar ile etkileşime girebilirsiniz.

Hesabınızdaki bir fotoğraf veya video beğenildiğinde, yorum yazıldığında veya mesaj gönderildiğinde uygulama tarafından bildirimler gönderilir. Bu bildirimler hesabınızda olan yenilikleri haber verir. Ekrana düşen Instagram bildirimleri sesli veya sessiz uyarılar verebilir.

Telefonunuz sessizde ise uygulamadan gelen bildirimler de sesli değildir. Titreşim özelliği aktifse bildirim geldiğinde telefon titreyebilir. Ayrıca, uygulama bildirimleri ekranda görüntülenir. Instagram hesabınızdaki bildirim uyarılarını istediğiniz gibi açıp kapatabilirsiniz. Kullanıcıların merak ettiği durumlardan biri ise “Instagram Mesaj Bildirimleri Açma Ve Kapatma Nasıl Yapılır?” işlemleridir. Akıllı telefonlarda yer alan Instagram uygulaması üzerinden bildirim ayarları zahmetsiz bir şekilde yapılır.

Instagram Bildirimleri Nedir?

instagram

Her geçen gün kullanıcı sayısı artan Instagram, geniş bir kitleye hitap eder. Sosyalleşme imkanı sunan bu platformda, fotoğraf ve video paylaşımı yapılır. Takip edilen hesapların paylaştığı fotoğraf ve videoları görebilir, yorum yapabilir ve beğenebilirsiniz. Ayrıca beğeni ve yorum yapma özellikleri dışında diğer hesaplar ile mesajlaşabilirsiniz.

Tüm bu hareketler olduğunda Instagram uygulaması üzerinden bildirimler gönderilir. Anında ilet bildirimleri olarak bilinen bu özellik, hesabınızda beğenme, yorum yapma ve takip isteği yapıldığında uyarı verir. Uygulamadan gelen bildirimler ekran üzerinden takip edilebilir.

Bildirim sesleri akıllı telefonların özelliklerine göre farklı seslerde olabilir. Kullanıcılar, Instagram hesaplarının bildirim seçeneklerini istedikleri gibi kişiselleştirebilir. Bildirim açma kapama ve ses değişikliği yaparak bildirimleri istediğiniz gibi yönetebilirsiniz.

Instagram Mesaj Bildirimleri Açma ve Kapatma İşlemi

Akıllı telefonlarda kullanılan Instagram uygulamasından gelen bildirimleri istediğiniz zaman açabilir veya kapatabilirsiniz. Oldukça basit bir işlem olan bu özelliği kullanarak bildirimlerin dikkatinizi dağıtmasını önleyebilirsiniz. Ayrıca, ihtiyaç duyduğunuzda yeniden bildirim mesajlarını açabilirsiniz.

IOS ve Android işlemcili akıllı telefonlarda Instagram bildirimleri kapatma işlemi farklı şekilde yapılır.

IOS işlemcili akıllı telefon ve tabletlerde Instagram bildirimlerini kapatmak için;

  • Cihazın ayarlar menüsüne girilir.

  • Ayarlar menüsünde yer alan Instagram sekmesine tıklayarak Bildirimler kısmına girilir.

  • “Bildirimlere izin ver” yazısının yanında yer alan butonu kullanarak bildirim alımını kapatabilirsiniz.

Aynı işlemi Android tabanlı telefon ve tabletlerde yapabilirsiniz.

  • Android cihazınızın ayarlar menüsünden uygulamalar kısmına girin.

  • Uygulama yöneticisi üzerinden Instagram sekmesine giriş yapın.

  • Açılan sayfadaki bildirimler menüsünden “Bildirimlere izin ver” seçeneğini kapatarak bildirim mesajlarını durdurabilirsiniz.

Instagram Mesaj Bildirimleri Nasıl Sessize Alınır?

Instagram uygulaması üzerinden mesaj bildirimlerini sessize alabilirsiniz. Akıllı telefon ve tablet uygulamalarında bu işlemi yaparak gelen mesajların dikkatinizi dağıtmasını önleyebilirsiniz. Basit bir işlemle uygulama üzerinden sohbet mesajlarını sessize alabilir ve istediğiniz zaman açabilirsiniz.

  • Mesajları sessize almak için ilk olarak DM kutusuna gidin.

  • Sessize almak istediğiniz konuşma başlığını sola doğru kaydırarak “Sessize Al” seçeneğine tıklayın.

  • Bu işlemle ilgili sohbetin bildirimleri ekranınıza düşmeyecektir.

  • İstediğiniz zaman aynı işlemi yaparak mesaj bildirimlerini açabilirsiniz.

Instagram Mesaj Sesi Nasıl Değiştirilir?

Instagram mesaj bildirim ses tonunu telefonunuzun ve tabletinizin özelliklerine göre değiştirebilirsiniz.

Uygulama içinde ses seçeneklerini değiştirme özelliği yoktur; bu yüzden bu işlemi cihaz ayarlarınız üzerinden yapabilirsiniz.

  • Tablet veya akıllı telefonunuzun ayarlar menüsüne giriş yapın, açılan menüden ses ve titreşim seçeneğine tıklayın.

  • Menü sayfasının alt kısmında “Bilgilendirme Sesi” üzerinden varsayılan bildirim seslerini değiştirebilirsiniz.

Ses seçenekleri cihazların özelliklerine göre farklılık gösterir.