Nintendo Wii U'yu denedik!

Yeni nesil konsolların ilk üyesi Wii U'yu kısa bir süre için deneme şansı bulduk. İşte ilk notumuz!

Nintendo Wii U'yu denedik!

Kasım sonunda, Nintendo'nun uzun zamandır beklenen konsolu Wii U raflardaki yerini alacak. Fakat gelecek nesil konsol henüz piyasaya sürülmeden, Ubisoft'un yeni oyunlarıyla kısa bir süre deneme şansı bulduk. Bakalım Wii U beklentileri karşılayabilecek mi?

Yeni merkez: Kumanda

Wii U'nun kalbi konsolun kendisinde değil, dokunmatik ekranlı kumandasında. Oldukça rahat ve kolay tutulabilen kumandanın büyük bölümü plastikten oluştuğu için oldukça hafif. Buna rağmen işçilik kalitesi oldukça üst seviyede ve normal bir yükseklikten yere düşmesine rağmen kumanda zarar görmüyor- bunu cihazı yanlışlıkla elimizden düşürdüğümüzde test etmiş olduk.

6.2 inçlik dokunmatik ekran hızlı ve tutarlı tepkiler veriyor, ayrıca görüntü kalitesi de üst düzeyde. Çözünürlüğün 848x480p olduğunu tahmin ediyoruz, çünkü Nintendo tarafından bu konuda kesin bir açıklama yapılmadı. Görüntüler keskin ve canlı. Renkler temiz ve parlak. Görüntü kalitesi TV kalitesi dolaylarında ve imgelerin boyutları ideal.

Kumandanın iyi olmasını sağlayan özellikleri: Ağırlık, boyut ve işlemci bakımından ideal, hareket algılama sistemi akıcı çalışıyor ve hem dokunmatik hem de görüntü bakımından üst kalitede bir ekran.

Güçlü konsol, iyi grafikler

Güçlü konsol, iyi grafikler

Nintendo'nun hem görsel kalite hem de konsol tadını arayanları memnun etmesi gerekiyordu. Şimdiye kadar gördüğümüz birkaç büyük Wii U oyunu bile, gelecek nesil konsola olan hevesimizi artırdı.

Ubisoft'un oyunları, Assassin's Creed 3 ve ZombiU, kesinlikle PS3 ya da Xbox360 versiyonlarıyla aynı kulvarda olacak. Wii U'nun nasıl bir potansiyeli olduğunu açıkçası şu an kestiremiyoruz, fakat hikayesi yeni başlıyor. Yine de klasik bir konsol çıkışında destek olan oyunlar kadar büyük bir oyun desteğine sahip olacağını öngörmüyoruz Wii U'nun. Nintendo'nun yeni cihazını tanıtmasının ardından oyunlar boy göstermeye başlayacak.

Aile boyu eğlence

Aile boyu eğlence

Konsolun geleceği olarak gördüğümüz aile boyu eğlence konusunda tıpkı eski Wii gibi bir yol izliyor Wii U da. Hareket kontrolü, mini oyunlar ve dayanışma temelli oyunlar...

Bunun en güzel örneği Ubisoft'un Rayman Legends oyunu: Dört oyuncu normal Wii-kumandaları ile karakterin Koşma-ve-Zıplama hareketlerini gerçekleştirirken başka bir oyuncu da tablet-kumanda ile destek verebiliyor. TV'deki görüntüyle neredeyse birebir görüntü tablet kumandanın ekranına yansıyor, böylece diğer oyuncu da gizli bonusları, hareket ettirilecek platformları keşfedebiliyor ya da düşmanların ilgisini çekebiliyor. Bu hareketlerden diğer oyuncular da yararlanabiliyor. Böylece tamamen koordine ve paylaşımlı bir oyun deneyimi yaratılmış oluyor.

Sonuç

Sonuç

Nintendo'nun birkaç aydır yaptığı ve çoğunlukla sıkıcı geçen Wii U tanıtımlarının ardından, Wii U için yaptığımız tek hareket kafa sallamaktı. Fakat konsolun son hali ve uyumlu ilk oyunu ile verdiği görüntü, beklentilerimizi 180 derece çevirdi. Artık resmi olarak duyurulan günü, yani 30 Kasım'ı iple çekiyoruz. Ayrıca Nintendo oyunlarının da iştahımızı kabarttığını belirtmeliyiz.

Nintendo'nun zaten hali hazırda etkileyici bir dizi oyun ile açılışı planladığı biliniyor; en azından 30 yeni Wii U oyunu, konsolla birlikte piyasada olacak.. Bilindiği kadarıyla Zelda efsanesi, aramıza 2014'te katılacak. Mario Kart, bu yıl Aralık ayında çıkacak, New Super Mario Bros Wii U ise yeni konsolla beraber piyasaya sürülecek.

Kısaca şunu söyleyebiliriz ki, Nintendo bu sefer turnayı gözünden vurmuş gibi gözüküyor. Peki ya diğerleri? Microsoft ve Sony hala gelecek nesil konsollarıyla ilgili herhangi bir detay aktarmadılar. Fakat bilindiği üzere oyun üreticilerine geliştirici kitleri gönderildi. Bununla bağlantılı olarak yakın zamanda bilgilerin de gelmeye başlayacağını tahmin ediyoruz.

Okuyucu Yorumları