Spotify şifre değiştirme işlemi nasıl yapılır?

Spotify şifre değiştirme işlemi nasıl yapılır? Spotify şifrenizi unuttuysanız ya da eski şifrenizi artık kullanmak istemiyorsanız izlemeniz gereken birkaç adım var. İşte Spotify şifre değiştirme işlemleri için yapılabilecek yöntemler...

Spotify şifre değiştirme işlemi nasıl yapılır?

Spotify günümüzde en çok tercih edilen müzik dinleme uygulamaları arasında yer alıyor. Günden güne daha fazla kişiye yayılan ve üyelik mantığı ile hizmet veren bu uygulama ile ilgili sorular da artıyor. Bu yazımızda sizlere herkesin kullandığı, popüler müzik dinleme uygulamalarından biri olan Spotify’da şifre değiştirme işleminin nasıl gerçekleştirileceği hakkında çeşitli bilgiler vereceğiz. Sizler de Spotify şifrenizi değiştirmek istiyor ve Spotify şifre değiştirme işlemi nasıl yapılır? sorusunun cevabını merak ediyorsanız içeriğimizi okumaya devam edebilirsiniz.

Öncelikle Spotify’da şifrenizi değiştirebilmek için bir adet Spotify hesabına sahip olmanız gerekiyor. Spotify hesabı açarken ad, soyad, doğum tarihi gibi birkaç bilginizi paylaşmanız lazım. Bu bilgiler ile bir Spotify hesabı oluşturduktan sonra zaman içerisinde isteğinize bağlı olarak Spotify hesabınızın şifresini değiştirebilirsiniz. Peki, Spotify hesabının şifresi nasıl değiştirilir?

Spotify Şifre Değiştirme Nasıl Yapılır?

spotify şifre değiştirme
  • Spotify hesabınızın şifresini unutmanız durumunda ‘parola sıfırlama’ seçeneğinden yararlanmanız gerekiyor. Spotify’ın giriş kısmında yer alan parolamı unuttum butonuna tıklayarak şifre değiştirme bağlantısına erişebilir ve şifre değiştirme işleSmi gerçekleştirebilirsiniz.

  • Bu aşamada sizlerden hesabınıza ait kayıtlı e-posta adresiniz istenecektir.

  • Hesabınıza kaydedilmiş e-posta adresini girdikten sonra Spotify şifrenizi değiştirebilir, yeni bir şifre belirleyebilirsiniz.

  • Mailinize gönderilecek olan şifre değiştirme linki ile gerekli işlemleri gerçekleştirmeniz mümkün. Bu sayede herhangi bir sorun yaşamadan şifrenizi değiştirebilir ve hesabınızı kullanmaya devam edebilirsiniz.

Spotify Hesabının E-Postasını Değiştirme İşlemi Nasıl Yapılır?

spotify

Spotify hesabının şifresi değiştirilebildiği gibi hesaba ait olan e-posta adresi de değiştirilebilmektedir. Spotify hesabınıza kayıtlı olan e-posta adresinde değişiklik gerçekleştirmek ya da e-posta adresinizi tamamen değiştirmek için ‘Spotify hesap ayarları’ kısmına giriş yapmanız lazımdır. Hesap ayarları kısmına giriş gerçekleştirdikten sonra aşağıdaki noktalara dikkat ederek hesap e-postası değiştirme işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.

  • Spotify hesabınıza giriş gerçekleştirin ve şifre ile hesaba erişim sağlayın.

  • Şifreniz ile hesabınıza erişim sağladıktan sonra ayarlar kısmından profili düzenleye basın.

  • Profili düzenleye bastıktan sonra açılan sayfaya yeni e-posta adresinizin girişini gerçekleştirin.

  • E-posta adresinizin girişini gerçekleştirdikten sonra parolayı onaylayarak profili kaydedin.

  • Bu şekilde Spotify e-posta adresinizi değiştirme işlemini tamamlayabilirsiniz.

Spotify Şifremi Unuttum Şifremi Nasıl Hatırlayabilirim?

Spotify şifrenizi unuttuysanız ve şifre hatırlama işlemi gerçekleştirmek istiyorsanız yapmanız gerekenler oldukça basit. Birkaç adımı takip ederek Spotify şifrenizi değiştirebilir ve hesabınıza giriş gerçekleştirebilirsiniz.

  • İlk adımda Spotify uygulamasına giriş gerçekleştirmeli ve ardından ‘oturum aç’ butonuna tıklayarak sayfaya çıkacak olan ‘Şifrenizi mi unuttunuz?’ butonuna basmanız gerekiyor.

  • Şifrenizi mi unuttunuz? Butonuna bastıktan sonra Spotify tarafından şifresini unutanlar için hazırlanmış olan sayfaya erişim sağlanabiliyor.

  • Bu sayfaya e-posta adresinizi girerek Spotify parolanızı sıfırlayabilirsiniz.

  • E-posta adresi ile giriş yaptıktan sonra hesabınızın şifresini mailinize gelen link ile sıfırlayabilirsiniz.

  • E-posta adresini hatırlamada sorun yaşayan kişiler ise bu durumda e-posta adresini de güncellemelidir.

  • Spotify ile iletişime geçerek e-posta adresi unutulan hesapların e-posta adreslerinin elde edilmesi mümkündür.

Spotify Üyelik Şifresi Sıfırlama İşlemi Nasıl Yapılır?

Spotify üyelik şifresi değiştirme işlemi de kısa süre içerisinde gerçekleştirilebilecek son derece kolay işlemlerden bir tanesidir. Gerekli adımların takip edilmesi durumunda Spotify üyeliğinizin şifresini değiştirmeniz mümkündür. Ancak Spotify hesabına Facebook ile bağlantı sağlandıysa bu gibi bir durumda Facebook üzerinden kimlik bilgilerinin kurtarılması gerekmektedir.

  • Spotify üyelik şifresi değiştirme işlemi için ilk olarak tarayıcıdan hesabınıza giriş gerçekleştirmeniz gerekiyor.

  • Hesabınıza giriş gerçekleştirdikten sonra hesap bilgileri ile profilinize giriş yapmalısınız.

  • Profilinizde yer alan hesap seçeneklerine giriş yapmalı ve ardından ayarlar kısmına basmalısınız.

  • Ayarlar kısmına bastıktan sonra hesap şifresi değiştirme işlemi gerçekleştirebilirsiniz.

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir: