Windows güncellemesi nasıl yapılır? (7, 8, 10 ve 11) Güncelleme kontrolü ve detaylar

Windows güncellemesi nasıl yapılır? Windows’un 7, 8, 10 ve 11 işletim sistemlerinde uygulayabileceğiniz güncelleme yöntemlerini anlatıyoruz. Siz de işletim sisteminizi güncellemek istiyorsanız, işte adım adım yapılması gerekenler...

Windows güncellemesi nasıl yapılır? (7, 8, 10 ve 11) Güncelleme kontrolü ve detaylar

Windows güncellemesi nasıl yapılır? Windows 7, 8, 10 ve 11 işletim sistemlerinin güncellemesini yapabilirsiniz. Windows güncellemesi, bilgisayarlarınızda bulunan veri ve kişisel bilgilerinizin güvenliği açısından büyük bir öneme sahiptir. Bundan dolayı belirli aralıklara Windows güncelleme işlemlerini yapmanız gerekir. Windows güncelleme işlemini 2 farklı yöntem ile uygulayabilirsiniz. İlki Windows Update ile güncelleme işlemi, diğeri ise Windows güncelleme asistanı ile güncelleme işlemidir. Bu iki yöntemi de Windows’un 7, 8, 10 ve 11 işletim sistemlerinde uygulayabilirsiniz.

Bu yazımız da ilginizi çekebilir: Windows 10 güncelleme kapatma işlemi nasıl yapılır?

Windows Güncellemesi Neden Önemli?

Windows güncelleştirme işlemi, sistem güvenliğini sağlamanız açısından oldukça önemlidir. Teknolojinin gelişmesi ile birlikte cihazları risk altına alacak çok sayıda zararlı yazılımlar üretilir. Windows güncellemeleri kendini yenileyerek cihazlarınızı bu zararlı yazılımlardan korur.

Bazı eski sürücüleri Windows desteklemiyor olabilir. Bu tip durumlarda cihazların ve işletim sistemlerinin siber tehlikeler, virüs ve zararlı yazılımlardan korunma ihtimali bulunmaz. Böylece kişisel bilgilerinizi Windows güncellemelerini yaparak koruyabilirsiniz.

Windows’un güncellenmiş sistemleri, yeni oluşturulan sürücü yazılımları ile entegre olarak çalışır. Böylece son sürümleri bilgisayarlarınızda daha kolay kullanabilirsiniz. Aynı zamanda Windows güncellemeleri ile bilgisayarların yavaşlama problemine çözüm getirebilirsiniz.

Windows 7, 8 Güncelleme İşlemleri

windows guncelleme

Günümüzde Windows 7 ve 8.1 işletim sistemleri hala çoğu bilgisayar kullanıcısı tarafından kullanılır. Bundan dolayı Windows 7 ve 8 işletim sisteminin güncellemesini yapmak için şu adımları uygulamanız gerekir:

  • Başlat düğmesine tıklayın.

  • Ardından Kontrol Paneli olarak açılan ekranda “Sistem ve Güvenlik” bölümünü seçin.

  • Daha sonra Windows Güncelleştirme sekmesine tıklayın.

  • Güncelleştirme işlemi bittikten sonra bilgisayarı yeniden başlatın ve güncelleştirme uygulamasını tamamlayabilirsiniz.

  • Bu işlemi yaparken sol kısımda bulunan Güncelleştirme Kontrolleri bölümüne tıklarsanız, yeni güncellemeleri görebilirsiniz.

Windows 10 Güncelleme İşlemleri

Windows 10 işletim sistemlerinin güvenli bir şekilde kullanılması için yılda 2 kez gelen güncellemeleri yapmanız gerekir. Windows 10 güncellemesi ile sisteme gelen yeni özellikler ile bilgisayarınızı daha etkin bir şekilde kullanabilirsiniz.

Windows 10 güncellemesi bilgisayar tarafından otomatik bir şekilde yapılabilir. Aynı zamanda kendiniz de Windows 10 asistanı ile güncelleme işlemini yapabilirsiniz. Windows 10 güncelleme işlemi için yapmanız gerekenler:

  • Bilgisayarınızın Başlat bölümüne gidin.

  • Karşınıza çıkan ekranda Ayarlar bölümünü seçebilirsiniz.

  • Ayarlar bölümünü seçtikten sonra, Güncelleştirme ve Güvenlik sekmesine tıklayın.

  • Güncelleştirme ve Güvenlik bölümü içinde sol tarafta bulunan Windows Update seçeneğini tıklayın.

  • Karşınıza çıkan pencerede Güncelleştirmeleri Denetle butonuna tıklayıp, gerekli olan tüm güncellemeleri görebilirsiniz. Cihazınızda güncelleştirme gerekli değilse bildirim alırsınız.

  • Son olarak seçtiğiniz güncellemeyi Şimdi Yükle butonuna tıklayarak yükleyebilir ve işlemi tamamlayabilirsiniz.

Windows Güncelleme Asistanı ile Güncellemeleri Alma

Windows güncelleme asistanını kullanarak, güncelleme işlemini yapmak için uygulamanız gereken yöntem şöyledir:

  • Microsoft’un web sitesi üzerinden güncelleme asistanını indirerek işleme başlayabilirsiniz.

  • İndirme tamamlandıktan sonra, güncelleme asistanına tıklayıp, kullanıcı hesabı kontrol bildirimine Evet diyerek ilerleyin.

  • Karşınıza çıkan pencerede bilgisayarın ihtiyacı olduğu son güncelleme görünecektir. Şimdi Güncelle sekmesine tıklayın.

  • Bilgisayar donanımının Windows güncellemesi ile uyumlu olup olmadığını gösteren bir onay bildirimi gelecektir. Bu bildirimden sonra İlerle seçeneğine tıklayın.

  • Son olarak yükleme tamamlandıktan sonra, Bilgisayarı Yeniden Başlat seçeneğine tıklayın ve işlemi tamamlayın.

Güncelleme işleminin olup olmadığını kontrol etmek için, Windows PC Hakkında bölümünde Aç butonuna tıklayarak Windows güncellenmiş sürüm bilgilerini görebilirsiniz.

Windows Güncelleme Kontrolü Nasıl Yapılır?

Windows güncelleme işlemini yaptığınızda işlemin tamamlayıp tamamlanmadığını kontrol edebilirsiniz. Aynı şekilde işletim sisteminin güncellemeye ihtiyacı olup olmadığını, cihazınıza gönderilen otomatik güncellemeleri kontrol edebilirsiniz. Bunun için uygulamanız gereken yöntem şöyledir:

  • Bilgisayarın Başlat menüsünü açın.

  • Daha sonra sırası ile Ayarlar, Güncelleştirme ve Güvenlik sekmelerine tıklayın.

  • Karşınıza çıkan ekranda sol menüde yer alan Windows Update bölümüne gidin.

  • Açılan pencerede Güncelleştirmeleri Kontrol Et butonuna tıklayın.

Bu adımları uyguladığınızda Windows işletim sisteminizde yapmanız gereken otomatik güncellemeleri görebilir, güncelleme işlemini yapabilirsiniz.

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir: