Cep telefonlarında "dijital dövme" dönemi!

Cebinizin kilidini açmak için bundan daha çok "vücuda işleyen" bir yöntem bulamazsınız!

Cep kilidini böyle açıyorlar!

Akıllı gözlükler, akıllı saatler, fitness bantları derken artık teknoloji yavaş yavaş bedenimizdeki yerini almaya başladı. Hatta özellikle ortaya çıkan bu yeni fikrin teknolojiyle buluşması neticesinde gerçek anlamda vücudumuzdaki yerini alıyor diyebiliriz. VivaLnk adında bir teknoloji şirketi "dijital dövme" adını verdiği bir teknolojiyle akılı telefon kullanımına yeni bir soluk getiriyor. Peki, nedir bu teknoloji?

Dijital dövme, cep telefonu kilit ekranlarına alternatif bir çözüm sunuyor. Özellikle Android cep telefonu kullanıcılarının pek çoğunun canını sıkmakta olan yüz tanıma, desen veya şifre yöntemiyle ekran kilidini açma yolu, dijital dövme ile tarihe karışabilir. Kola yerleştirilebilecek olan bir dijital dövme ile cep telefonun şifresi kolay ve hızlı bir şekilde açılabiliyor. Tek yapılması gereken telefonu dövmeye dokundurmak.

NFC tabanlı çalışan dövme çıkartılabilir ve değiştirilebilir yapıda. 10 adet dövmeden oluşan paketler halinde 10 dolara satılan bu dövmelerin her biri beş gün süreyle vücutta kalabiliyor. Dijital dövme şimdilik yalnızca Moto X için kullanılabilir durumda; ancak şirket kısa bir sürede diğer telefon marka ve modelleri için de destek verebileceğini açıkladı.

Okuyucu Yorumları