E-posta ve "@"in mucidi hayatını kaybetti

İnternet tarihinin önemli isimlerinden biri daha, sessiz sedasız aramızdan ayrıldı!

E-posta öksüz kaldı!

Birbirimize yolladığımız ve artık iletişim en temel öğelerinden biri haline gelen e-postalar için internetin ve web'in mucitlerinin yanında özellikle bir kişiye teşekkür etmemiz gerektiğini biliyor muydunuz? İşte o kişi, nam-ı diğer "e-postanın mucidi" Raymond Samuel Tomlinson artık aramızda değil.

Aynı zamanda "@" sembolünü de popülerleştiren kişi olarak da bilinen Tomlinson geçtiğimiz gün geçirdiği bir kalp krizi sonucunda 74 yaşında hayatını kaybetti.

1941'de New York'ta doğan Tomlinson, yüksek lisansını Massachusetts Institute of Technology'de tamamladı. 1967'de ise modern Internet'in öncülerinden ARPANET'in gelişiminde kilit bir rol oynayan Bolt and Newman (BBM) adlı firmaya katıldı.

Internet Hall of Fame'e göre Tomlinson, mevcut SNDMSG ve CPYNET yazılımlarını bir birleşimi olan ilk ARPANET mail istemcisini de 1971'de yazdı. Tomlinson yıllar içinde @ sembolünün de e-posta adreslerinin temel unsurlarından biri haline gelmesini sağladı. Söz konusu sembol ilk başlarda yerel e-postaları kullanici@site dizilimi üzerinden harici network'lere gönderilen e-postalardan ayırmak için kullanılmaya başladı.

Okuyucu Yorumları