Edge eklentilerinin ilk örnekleri yolda

Microsoft, Edge için hazırladığı ilk eklentileri yakında görücüye çıkarmaya hazırlanıyor!

Edge'e destek geliyor!

Microsoft, yeni web tarayıcısı Edge'i Windows 10 üzerinde desteklemek için hazırladığı eklentileri aslında geçtiğimiz yıl kullanıma sunmayı hedefliyordu. Fakat Ekim ayında yapılan bir açıklamayla bu özellikler için 2016'yı beklemek gerekeceği anlaşılmıştı.

Yazılım devi nihayet bugün yaptığı bir duyuruyla yeni eklentilerin ilk örneklerinin yakında kullanıma sunulacağını açıkladı.

Microsoft Edge'in Yazılım Yönetim Direktörü Jason Weber, konuyla ilgili bugün vediği demeçte "söz konusu eklentilerin en çok talep edilen özellikler arasında yer aldığını" belirtti. Windows Store üzerinden incelenebilecek olan eklentiler yine aynı yerden temin edilip yönetilebilecek. Weber, ayrıca Microsoft'un Windows Insider Program'ı aracılığıyla yakın bir zamanda bu eklentilerin ilk örneklerini paylaşacağını da söyledi.

Kullanıcılar ayrıca daha sonraki bir tarihte kendi eklentilerini de geliştirip yayınlamaya başlayabilecekler.

Microsoft, önümüzdeki aylarda Edge'i daha da geliştirmek adına eklentilerin dışında dört ayrı kategoriye odaklanıyor. Weber, bu doğrultuda yapdığı açıklamada yazılım devinin Erişilebilirlik, Temel Özellikler, Web'in geleceğini inşa etme ve Komüniteye (kullanıcılar ve geliştiriciler) Açılma gibi başlıklarda önemli geliştirmeler üzerinde çalıştığını da ekledi.

Okuyucu Yorumları