En iyi 5 fotoğraf saklama ve paylaşım sitesi!

Fotoğraflarınızı internette saklayın, yayınlayın ve paylaşın: Bu 5 site ile hepsi çok kolay...

En iyi 5 fotoğraf sitesi!

Fotoğraflarınızı organize edecek, tarih ve konum bilgisi ekleyecek ve arkadaşlarınızla paylaşacak bir hizmet arıyorsanız, internette birçok web hizmeti mevcut. Üstelik bu hizmetlerin bazıları düzenleme işlevleri de sunuyor, bazıları ise dev bir kullanıcı topluluğuna sahip.

İşte en iyi 5 fotoğraf paylaşım sitesi:

SmugMug

SmugMug, fotoğraflarına özen gösteren profesyonellere yönelik bir fotoğraf saklama hizmeti. Ücretli sürüme geçtiğinizde ise sınırsız depolama alanı, canlı müşteri desteği gibi hoş özellikler sunuluyor. Bunlara ek olarak hizmet ile fotoğraflarınızı Facebook ve Twitter'da paylaştırmanız mümkün. Hizmetin iOS ve Android uygulamaları da bulunuyor.

En iyi fotoğraf depolama ve paylaşım siteleri - 2

En iyi fotoğraf depolama ve paylaşım siteleri - 2
Picasa, artık büyük bir fotoğraf paylaşım sitesi

Picasa

Küçük bir hizmet olarak doğan Picasa zamanla bir fotoğraf depolama ve paylaşma hizmeti haline geldi. Picasa, ücretsiz düzenleme ve galeri yönetimi araçlarına sahip; masaüstü uygulaması ise fotoğraflarınızı yerel olarak takip etmenize izin veriyor. Picasa, paylaşım için Google hesabınızla birleşiyor ve mobil uygulaması bulunmasa da Android cebinizde Picasa Web albümlerini görmeniz mümkün.

Photobucket

Photobucket, hem bir sosyal ağ ve hem de fotoğraf depolama hizmeti olmak konusunda oldukça başarılı. Hizmet ile kullanıcılar kendi aralarında veya Twitter, Facebook ile, ve hatta kendi web sitelerinde fotoğrafları paylaşabiliyorlar. Photobucket, iOS ve Android için mobil uygulamalara da sahip.

En iyi fotoğraf depolama ve paylaşım siteleri - 3

En iyi fotoğraf depolama ve paylaşım siteleri - 3
Flickr, fotoğraf paylaşımında akla ilk gelen site

Facebook

700 milyon'a yakın nüfusu bulunan Facebook'a fotoğraf yüklemek oldukça kolay. Sitedeki fotoğraf depolama ve galeri yönetimi araçlarının kullanımı oldukça kolay olduğundan göstermek istediğiniz fotoğraflarınız için ideal. Siteye yüklediğiniz fotoğraflardaki arkadaşlarınızı etiketleyerek onları bundan haberdar etmeniz de mümkün. Düzenleme araçları olmasa da mobil uygulamalar sayesinde istediğiniz yerden fotoğraf yüklemek çok kolay.

Flickr

İnternette fotoğraf paylaşımı denince ilk akla gelen site Flickr. Pro hesabınız varsa istediğiniz kadar fotoğraf yükleyip istediğiniz sayıda galeride bu fotoğraflarınızı düzenleyebilirsiniz. Flickr'in rakipleri onu mobil uygulamalarda geçseler de (Flickr'in resmen sadece iPhone ve Windows Phone 7 uygulamaları var), açık API'sı ve dev geliştirici topluluğu, profesyonel fotoğrafçılar ve her seviyeden fotoğraf meraklıları bu açığını kapatıyor.

Okuyucu Yorumları