Galaxy S6 ve S6 Edge'e RAW desteği geliyor

Galaxy S6 ve S6 Edge için beklenen Android 5.1.1, özellikle kamerayı etkileyecek!

S6 ve S6 Edge'e güncelleme

Üst düzey akıllı telefonların kameraları öylesine güçlü hale geldi ki, artık dijital fotoğraf makineleri bir kenara, tatile giderken DSLR'larımızı bile yanımıza almaktan kaçınır olmaya başladık. Şu an iPhone 6, LG G4, HTC One M9, Samsung Galaxy S6 ve S6 Edge pazarın en iyi kamera deneyimini yaşatan modelleri arasında. Elbette bunda yalnızca kamera modülleri değil, beraberlerinde getirdiği kamera yazılım desteği de pay sahibi. Gelen yeni haberse, Galaxy S6 ve S6 Edge için yeni kamera yazılımıyla ilgili.

Şu an Android 5.1.1 planları yapılan Galaxy S6 ve S6 Edge için, bu güncelleme ile yeni bir kamera yazılımının da geleceği ortaya çıktı. Yeni kamera yazılımıyla birlikte gelmesi planlanan en büyük eklenti ise kuşkusuz RAW desteği. LG G4'ün RAW desteğiyle gelmesinin hemen ardından One M9'a da RAW güncellemesi gelmişti hatırlarsanız. Şimdi RAW için S6 ve S6 Edge de sıraya girdi.

Android 5.1.1 ile RAW desteğinin yanında çekim hızını ayarlama gibi seçeneklerin dahil edileceğini de söyleyelim. Yine geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan Samsung'un iki yeni cep telefonu modeli olan Project Noble ve Project Zen kod adlı, yeni Galaxy S6 modeli ile Note 5'in de bu yeni kamera güncellemesiyle geleceği söylentisi mevcut.

Okuyucu Yorumları