Google'dan Android Studio güncellemesi!

Google, geliştiricilere özel yazılımı Android Studio'nun yeni sürümünü yayınladı!

Google, Android Studio'yu yeniledi!

Teknoloji devi Google, geliştiricilerin Android uygulamalar oluşturmak için kullandıkları 'Tümleşik Geliştirme Ortamı' (IDE) olarak da bilinen Android Studio için versiyon 2.2'yi yayınladı. Mevcut kullanıcıların bu yeni versiyonu yazılım ayarlarındaki güncellemeleri kontrol ederek yükleyebilecekleri belirtiliyor. Diğer yandan Android Studio'yla ilk defa tanışacak olanlar da en yeni versiyonu resmi indirme sayfasından edinebilecekler.

Konuyla ilgili Android Developers Blog'da bir açıklama yapan Android ürün müdürü Jamal Eason bu yeni sürümün en büyük odağının "hız, akıllılık ve Android platform desteği" olduğunu vurguladı.

Yazılımın bu en yeni güncellemesinde ilk olarak dikkat çeken şey ise yeni plan düzenleyicisi. Zira bu yenilikle birlikte kodlayıcılar "uygulamanızın arayüzünün yapısını yeni taslak moduyla birlikte hızlıca inşa edebilecekler ve her bir widget'ın görsel niteliklerini yeni özellikler paneliyle düzenleyebilecekler."

Google tarafından yapılan açıklamaya göre Android Studio 2.2, Android 7.0 Nougat'taki en yeni geliştirici özelliklerinin hepsi için de destek sağlıyor.

Okuyucu Yorumları