Hepsini toplasan, bir Windows 7 etmiyor!

Windows 10, Windows 8.1'in ensesine yapıştı... Ama ikisini toplasanız, hala Windows 7 etmiyor!

İkisi, bir Windows 7 etmiyor!

Temmuz 2015'te resmi olarak kullanıma sunulan Windows 10, kısa bir süre önce 200 milyon kurulum sayısına ulaşarak yeni bir rekora imza atmıştı.

Birkaç web analiz firması, Windows 10'un aslında Microsoft'un ücretsiz yükseltme teklifi ve yükseltme konusundaki agresif tutumu sayesinde bu noktaya geldiğini savunuyor. Bunun yanında şirketin yeni piyasaya sürdüğü Surface Pro 4 ve Surface Book'un iyi satış rakamlarına ulaşmış olmasının buna katkıda bulunmuş olabileceği bildiriliyor.

StatCounter, Windows 10'un dünya çapında üçüncü en çok kullanılan masaüstü işletim sistemi olarak Aralık ayında çok daha hızlı büyüdüğünü iddia ediyor. Şaşırtıcı olmayan tek şey Windows 7'nin bir numaralı masaüstü platformu olmaya devam etmesi.

Microsoft'un yeni işletim sistemi yüzde 11.84'lük bir pazar payına ulaşırken, yüzde 12.15'lik orana sahip Windows 8.1 ile neredeyse aynı kullanım oranına yaklaştığı görülüyor.

Microsoft, Windows 10'un 2017 yılına kadar 1 milyar cihazda yüklü olmasını hedefliyor ve önümüzdeki 12 ay içinde daha iyi bir performans bekliyor. Özellikle Windows 10 Mobile yükseltmesinden sonra bu rakamın daha da yükselmesi bekleniyor.

Okuyucu Yorumları