Honor 6, Avrupa'da satışa çıkıyor

Bu telefonu ilk kez görmüyorsunuz. Ama üzerindeki markayı daha önce hiç görmediniz!

Marka farklı; telefon aynı!

Huawei, Berlin'de düzenlenen bir etkinlikte sürpriz yaparak, Asya'da Haziran ayında satışa çıkan "dünyanın en hızlı bağlantı yeteneğine sahip telefonu"nu Avrupa için de satışa sundu. Ama önemli bir fark var: Telefon Asya'da "Huawei CAT 6" olarak sunulmuşken, Avrupa'da "Honor 6" ismiyle satışa sunuluyor. Üstelik telefona Huawei ismi hiçbir şekilde geçmiyor. Kısacası Çinli dev, kendi adı yerine, Avrupa için Honor markasını tercih etmiş durumda.

Asya'da CAT 6 ismiyle bilinen telefon, Avrupa'da Honor 6 ismiyle satılacak ve bire bir aynı özellikleri sunacak. Honor 6, teorik olarak 300 Mbps bağlantı hızına ulaşabiliyor. Ancak Avrupa'daki GSM operatörleri bu hızı desteklemediği için telefonun kapasitesi atıl kalacak gibi görünüyor.

Cihazın, Huawei tarafından üretilen sekiz çekirdekli Kirin 920 işlemcisi ve 3 GB RAM'ı bulunuyor. 5 inç boyutunda HD ekrana sahip telefonda 5 MP ön, 13 MP arka kamera bulunuyor. Telefonun pili ise 3100 mAH...

Honor 6, Avrupa'da 299 Euro fiyatla satılacak. Bu fiyat, rakipleri olan pek çok üst düzey telefonun fiyatına oranla oldukça düşük. Honor 6'nın en önemli avantajlarından biri de, zaten bu.

Okuyucu Yorumları