iOS' 9.3'le "Night Shift" geliyor!

iOS 9.3'ün beta güncellemesi, iPhone ve iPad'e "Night Shift" özelliğini getirdi!

iOS'a "Night Shift" geliyor!

Apple'ın mobil işletim sisteminin en yeni sürümü iOS 9.3'e gelen beta güncellemesiyle birlikte telefonunuzu kapatmadan uykuya hazırlanmak daha kolay olacak. Söz konusu güncelleme kapsamında iPhone ekranlarının parlak ışığını yeni Night Shift modunu kullanarak akşam saatlerinde azaltmak artık mümkün.

Apple tarafından da atıfta bulunulan birçok bilimsel araştırmaya göre, iPhone ekranının yaydığı mavi ışığın kullanıcıların biyolojik ritmlerini etkileyebildiği ve uykuya dalmayı zorlaştırdığı biliniyor. Yeni güncellemenin sunduğu Night Shift özelliği iOS 9.3'ün beta sürümüyle çalışan iPhone, iPad ve iPod'ların ekranlarını otomatik olarak ayarlayarak gözü rahatsız etmeyen, daha sıcak ışıklar yaymalarını sağlıyor.

Aslında, uykuya dalmayı zorlaştıran mavi ışığın tonunu azaltan ilk firma Apple değil. Amazon, geçtiğimiz ay "Blue Shade" adı verilen bir özellik sayesinde Fire Tablet modelinde gece vakti e-kitap okumayı kolaylaştıran bir güncelleme sunmuştu.

iOS 9.3'un beta güncellemesinde ayrıca eğitim kategorisinde bazı yeni uygulamaların yanında Apple News, Notes, Health, Apple CarPlay uygulaması için de yeni geliştirmeler mevcut.

Okuyucu Yorumları