Mediatek X20 Development Board'la Android PC'nizi kurun

Mediatek'in yeni geliştirici kartı Android 6.0 desteği ve bu özellikleriyle dikkat çekiyor!

Android Nougat'lı mini PC!

Bir mini PC şeklinde de kullanılabilen geliştirici kartlardan Raspberry Pi aralarında en ünlüsü. Fakat farklı isimler altında da bu geliştirici kartları görmek mümkün. Bunlardan biri de Mediatek X20 Development Board.

199 Dolar'dan bu hafta satışa sunulan Mediatek X20 Development Board, 10 çekirdekli bir işlemciden güç alıyor. Bu işlemci yeni Meizu ve LeEco mobil cihazlarında da kullanılıyor. Android 6.0 işletim sistemini çalıştıran Mediatek X20 Development Board, Android 7.0 güncellemesi de alacak.

Kart ayrıca Mali-T880 grafik işlemcinin de sahibi. Samsung'un son Galaxy S7 akıllı telefonda da yer alan bu GPU'yla beraber 4K video desteği de getiren kart, sanal gerçeklik uygulamalarını da çalıştırabilir durumda.

Mediatek X20 Development Board'un fiyatı az önce de söylediğimiz gibi 199 Dolar. Peki, 35 Dolar'lık Raspberry Pi ile temelde aynı işi yapıyorsa, bunca fiyat farkı neden? Bunun sebebi kuşkusuz bu kartın daha yeni ve geniş teknoloji desteğiyle gelmesi. 10 çekirdekli CPU, Mali-T880 GPU ve 8 GB depolama alanı ile 2 GB DDR3 bellekle, güçlü bir performans vadeden kart, ayrıca 2 USB 2.0 portu, GPS ve Wi-Fi a/b/g/n standartların da sahibi.

Okuyucu Yorumları