NASA'dan HoloLens'e yeni Mars görevi!

Microsoft'un büyük heyecan yaratan oyuncağı HoloLens, NASA'nın yeni Mars planlarında baş rolde!

HoloLens'e yeni görev!

NASA, Microsoft'un HoloLens'ini sıradaki Mars aracının geliştirilmesinde kullanmaya başlamış durumda. Uzay ajansı yakın zamanda yaptığı açıklama ile, bir bilgisayardan gelen modelleri başlığın görüş alanına ekleyen ProtoSpace uygulamasını duyurdu.

Mars 2020 projesi 4 Aralık 2012 tarihinde duyurulmuştu ve bu görev için kullanılacak olan araç, 6 Ağustos 2012 tarihinde iniş yapan Curiosity aracı ile benzerdi. Bu iki araç arasındaki temel fark ise taşıdıkları bilimsel ekipmanlar olacak.

ProtoSpace uygulaması, NASA'nın Jet Propulsion Laboratory (JPL) mühendislerinin araçta fiziksel değişiklikler yapmadan önce çeşitli parçaların denenebilmesine imkan tanıyarak, gecikmelerin oluşma ihtimalini azaltıyor. Dahası, gerçek Dünya'daki bir parçayı alarak, HoloLens sayesinde tasarım ile karşılaştırabiliyor.

Bu aslında, NASA'nın HoloLens donanımını kullandığı ilk çalışma değil. NASA, Mart ayında yayınladığı bir video ile, Microsoft HoloLens'in Uluslararası Uzay İstasyonu'nda NASA'nın Sidekick projesi ile kullanımını göstermişti. Ayrıca ajans, kullanıcıların Mars'ı sanal gerçeklik başlıkları ile deneyimlemelerini sağlayan bir de uygulamayı geliştirmeye başlamış durumda...

Okuyucu Yorumları