NeuroSky Brainwave ile düşünmeniz yeterli!

Bu cihaz, Google Glass'ınız ile bir araya geldiğinde tam bir bilim üssüne dönüşeceksiniz!

"Beyin okuyucular" geliyor!

"İstediğiniz içeriği düşünerek dijital bir cihaz ile etkileşimde bulunabildiğiniz bir dünya düşünün – bizim kurmakta olduğumuz dünya böyle bir şey." This Place CEO'su Dusan Hamlin'in bu cümlesi, aslında yeni ürünleri ile ilgili hemen her şeyi açıklamak için yeterli.

Kulağa her ne kadar bir bilim kurgu ürünü gibi gelse de, This Place adlı firmanın yarattığı yeni MindRDR uygulamasının yaptığı şey tam olarak bu. NeuroSky'ın Mindwave Mobile'ı ile Google Glass'ı bir araya getiren bu uygulama, giyilebilir teknolojinin telekinezi ile birleşiminin bir sonraki adımı olabilecek kapasitede.

Londra merkezli geliştiriciler, tanıtım videolarında bu uygulamanın kullanım imkanlarının bazıları gösteriyorlar. Fotoğraf çekmek ve Facebook üzerinde paylaşmak da bu kullanım yöntemlerinden biri.

Uygulama, şu anda oldukça sınırlı bir kullanım alanına sahip. Şu anda uygulamanın yapabildiği neredeyse tek şey, fotoğraf çekip Facebook veya Twitter üzerinde paylaşmak. Sistemin çalışma prensibi ise, bir EEG algılayıcısının ekrandaki beyaz çizgi üzerine konsantre olmanız ile ortaya çıkan beyin dalgalarındaki yükselmeyi fark ederek, ilk yükselmede fotoğrafı çekmek ve ikinci yükselişte bu çekilen fotoğrafı paylaşmak. Ancak, bu işlemi biyoalgılayıcı veya Google Glass olmadan yapmak, olay gerçekleşene kadar beyaz bir çizgiye konsantre olmaktan çok daha kolay gözüküyor.

Sistemin bir başka dezavantajı ise, EEG algılayıcısı ve Glass'ın beraber oldukça "hantal" bir görünüşe sahip olması. Tabii ki bu ürünler, türlerinin erken örneklerini oluşturuyorlar ve zaman içerisinde daha zarif bir görünüme kavuşacaklardır. Ayrıca, eğer bilim kurgu filmlerine veya cyborglara hayransanız, bu görüntü sizin için oldukça güzel bir fikir de olabilir.

MindRDR'ın eğlence sektöründeki en etkili kullanımı ise, oyunlar olacak gibi duruyor. Bir grup tuş kombinasyonunu öğrenmek yerine, oyuncuların sadece "zıplamayı" veya "ateş etmeyi" düşünmeleri, sanal karakterin bu hareketi yapmasını sağlayabilecek. Böylelikle de özellikle anlık kararların etkili olduğu oyun sektöründe, oyuncuların işleri kolaylaşacaktır. Ancak, pek çok kişinin söylediğine göre, bu algılayıcı, henüz diğer kontrol yöntemlerine göre daha hızlı çalışmamakta. Ayrıca, etkili olması için öncelikle sistemin nasıl çalıştığını algılamak için bir miktar zaman harcamanız gerekiyor.

NeuroSky'ın diğer ürünlerine bakıldığında ise, gözle görmek üzerine ve EEG beyin dalgası algılayıcısı üzerine bir yoğunluk bulunmakta. EEG algılayıcısı, Brainwave Starter Kit eğitici eğlence paketi içerisinde gelmekte. Bu paket, algılayıcının yanı sıra, bazı meditasyon platformları, oyun demoları ve benzer ürünler içeriyor ve Amazon üzerinden 79 dolar'a satılmakta.

Okuyucu Yorumları