Nvidia, Ampere GPU'ları 18 Mart'ta Tanıtabilir

Son zamanlarda art arda çıkarttığı yeni ekran kartı modelleri ile dikkat çeken Nvidia, 7nm üretim sürecine sahip ekran kartını duyurabilir!

Nvidia 7nm'ye geçebilir

Nvidia son birkaç aydır art arda yeni ekran kartı modellerini tanıtıyor. Firmanın tanıttığı RTX ve GTX ekran kartlarının sayısı toplamda altıyı buldu ancak Nvidia'nın bu noktada durmaya niyeti olmayabilir.

Nvidia, raporlara göre 7nm üretim sürenine sahip olacak olan Ampere GPU mimarisini 18 Mart'ta yapılacak olan GPU Teknoloji Konferansı'nda tanıtacak.

Nvidia'nın daha da yeni ekran kartı tanıtması konusunda heyecanlanmadan -veya sinirlenmeden- önce bilmeniz gereken şey, yeni GPU mimarisinin Nvidia'nın yüksek performanslı hesaplama, dijital öğrenme ve yapay zekâ işlemleri için geliştirdiği Volta'nın yerini alacak olması.

AMD'nin 7nm üretim sürecine sahip olan Radeon VII'ye karşılık vermek için Nvidia adına çok iyi bir zamanlama ile gelen bu haber, Nvidia'nın üretim süreci ile ilgili Samsung ile birlikte işbirliği dahi yaptığını belirten dedikodularını da beraberinde getiriyor. Söylentilere göre grafik birimi devi, 7nm transistörlerin üretim süreci için Güney Koreli teknoloji devi Samsung'un ekstrem morötesi litografi teknolojisine başvurdu.

Eğer Ampere gerçek ve 7nm sürecini barındırıyor ise, bu üstün performanslı işlem birimi Nvidia'nın grafik kartlarının geleceğine dair bizlere fikirler de verebilir. Bulundurduğu Tensor çekirdekleri ve GDDR 6 hafıza birimleri ile Volta'nın getirdiği yenilikçi teknolojiler, firmanın tüketicilere yönelik Turing mimarili ekran kartlarında da yer almıştı.

Ancak müthiş bir zamanlama ile gelmiş olsalar da bu söylentilerin gerçekliği ile ilgili şüpheler akıllardaki yerini koruyor. Örneğin TweakTown'ın kaynakları, %25'lik bir doğrulanma oranına sahip olmaları ve Turing serisi kartların piyasaya sürülme tarihini yanlış tahmin etmiş olmaları ile dikkat çekiyor. Ancak bu durum yine de mimarinin sahip olduğu Turing ismini anan ilk kaynağın da TweakTown'a ait olduğu gerçeğini de değiştirmiyor.

Bu raporların doğru olup olmadığını 18 Mart'ta düzenlenmesi planlanan GPU Teknoloji Konferansı'nda öğreneceğiz, bu sebeple bizi takip etmeyi unutmayın.

Okuyucu Yorumları