Pide ekmek arası casusluk kiti!

Bu haberi okuduğunuzda, satın aldığınız ekmeğe farklı bir gözle bakmaya başlayabilirsiniz!

Ekmeğin içindeki kötü sürpriz

Tel Aviv Üniversitesi güvenlik araştırmacıları, avuç içi büyüklüğündeki bir pide ekmeğin içerisine casus donanımları gizlemeyi başardı. Geliştirilen bu küçük radyo dalgası algılayıcısı ile birlikte kablosuz şifreli veriler kırılabiliyor. Bu atılımla birlikte casusluk aktiviteleri için daha büyük ölçekli ekipman gerekliliğinin ortadan kaldırılması hedefleniyor.

Pide ekmek içerisinde sığabilecek kadar küçük olan bu kit oldukça ucuz bir maliyete sahip olmasına rağmen son derece başarılı sonuçlar verebiliyor. Daniel Genkin, Itamar Pipman, Lev Pachmanov ve Eran Tromer tarafından hazırlanan bu çalışma Tel Aviv Üniversitesi siber-güvenlik konferansında tanıtıldı.

Araştırmacılar birçok dizüstü bilgisayar modelinin istem dışı yaydığı elektromanyetik dalgalarla birlikte sakladıkları şifreleri açığa çıkarabildiklerini ve bu durumun kolaylıkla manipüle edilebileceğini belirttiler.

Geliştirilen radyo alıcısının elde ettiği veriler Spectrogram üzerine aktarıldıktan sonra grafikteki sinyal değişimleri analiz ediliyor. Böylece şifrelerin çözülebilmesi sağlanıyor. Araştırmacılar bu casusluk kitinin şu an için 50 santimetrelik bir alanı kapsayabildiğini ve hedefin bu alan içinde olması gerektiğini de ekliyorlar. Şimdiki amaçları ise, bu mesafeyi olabildiğince artırmak!

Okuyucu Yorumları