Project Spark ile kendi oyununuzu yapın!

Kendi oyununuzu kendiniz yapmak ister misiniz? Hem de oyun oynayarak! O zaman haberimize göz atın...

Hayaldi, gerçek oldu!

E3 2014 geride kaldı ve oyun dünyası için birbirinden önemli ismi gündeme getirdi. Fakat E3 2013'te görücüye çıkan ama bir yılı aşkın süredir kendisini göstermeyen Project Spark, sonunda gerçek olduğu hakkında önemli sinyaller verdi...

E3 2013'ün en çok konuşulan yapımlarından birisi olan oyun sadece bir oyun olmaktan çok daha fazlasına sahipti zira Project Spark ile kendi oyunumuzu geliştirebilecektik. Evet, Project Spark onu deneyim edenlere kısa sürede bir oyun yaratma imkanı sunması ile dikkat çekti; farklı bir dünya, biraz kötü adam, biraz da kendimize özel yapılar inşa etmek gibi bambaşka bir yapı sunuyordu ki hatırı sayılır miktarda oyuncu zaten beta testinde ter döküyorlardı.

Aradan geçen uzun sürenin ardındansa, Xbox Wire üzerinden gelen bir açıklama ile oyunun Xbox One için 7 Ekim tarihi itibari ile Güney ve Kuzey Amerika'da satışa sunulacağı beyan edildi. Asya bölgesi için 9 Ekim olan çıkış tarihi, Avrupa içinse 10 Ekim. Project Spark'ın satış etiketi 39.99 dolar olarak kesinlik kazanırken, yapımın içerisinde büyük oranda içerik çıkacağı ve yapımı satın alan oyuncuya uzun süreler içerik sağlayacağının da altı çizildi.

Oyunu an itibariyle deneyim edenlerse zaman içerisinde çıkacak olan güncellemelerle yapımın tam sürümüne kavuşmuş olacaklar. İşin güzel tarafı, daha önceden geliştirdikleri verilerin, tam sürüm çıkığı zaman kaybolmayacak olması.

Okuyucu Yorumları