PUBG Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Oyun dünyasını kasıp kavuran PUBG ve PUBG Mobile hakkında bilmeniz gerekenleri adım adım anlatıyoruz. İşte temel PUBG rehberi!

PUBG hakkında bilmeniz gerekenler

PUBG olarak bir süredir oyun dünyasını kasıp kavuran Player Unknown's Battlegrounds, tam 2 yıl önce oyun severleri yeni bir tür ile tanıştırdı. Battle Royale adında yeni bir oyun türünü oyun dünyasına kazandıran PUBG, böylece yeni oyunların da bu kapıdan içeri girmesini sağladı. PUBG'yi takip eden önemli yapımlar arasında başta Fortnite, Apex Legends ve Call of Duty: Black Ops 4 BlackOut bulunurken, daha birçok Battle Royale oyunu daha onu takip etti ve etmeye devam ediyor. Hatta şimdilerde Battlefield V de Battle Royale modu için geri sayıyor. Peki, pek çok oyuna ilham kaynağı olan PUBG nedir ve PUBG nasıl oynanır?

PUBG nedir?

PUBG nedir?

PUBG, temelde bir hayatta kalma oyunu. 100 oyuncu arasında, son hayatta kalan kişi olmayı başarmaya çalıştığınız oyuna bir uçakta başlıyor ve harita içinde istediğiniz bir yere atlıyorsunuz. Yere indiğinizde, ilk yapmanız gereken şey çevreden ekipman toplamak. Zira üzerinizde hiçbir şey yok. Evet, hiçbir şey! Adeta anadan üryan atladığınız haritada, indiğiniz yerden kıyafet, ekipman ve silah gibi tüm malzemeleri hızlı şekilde toplamalı ve karşınıza çıkan, sizin gibi diğer oyuncuları hızlıca alaşağı etmelisiniz.

Bireysel veya takım halinde oynayabildiğiniz PUBG'de tek dikkat etmeniz gereken şey, diğer oyuncuların tehditi değil, aynı zamanda daralan alan. Uçaktan atlayıp yere ayak bastıktan bir süre sonra harita, bir bölgeye doğru çember şeklinde daralmaya başlıyor. Eğer çemberin dışında kalırsanız, otomatik olarak ölüyorsunuz. Bu nedenle sürekli daralan çemberi takip etmeli, oyun alanı içinde kalmaya çalışırken, aynı zamanda daralan oyun alanıyla beraber aynı bölgeye girdiğiniz düşmanlarla başa çıkmalısınız. Daralan çember fikri, PUBG'nin tansiyonunu arttıran önemli bir etken.

PUBG hangi platformlarda oynanıyor?

PUBG hangi platformlarda oynanıyor?

PUBG ilk olarak Steam ile PC oyuncularına sunulmuş olsa da kısa bir süre içinde mobil tarafta da kendine büyük yer buldu. Hatta öyle ki, akıllı telefon üreticilerini de bu konuda heveslendiren PUBG, mobil oyunlara özel akıllı telefonlar üretilmesine de ön ayak oldu diyebiliriz. Öyle ki, şimdilerde bu tür Battle Royale oyunları ortaklığında bulunan akıllı telefon üreticileri, kendi Battle Royale tarzı oyunlarını da geliştirmeye başladı. Örneğin Xiaomi, yeni Battle Royale oyunu Survival Game'i kısa bir süre önce beta sürecine açtı.

PUBG'yi şu an PC'de oynayabileceğiniz gibi, aynı zamanda mobil olarak da oynayabiliyorsunuz. Hatta öyle ki, PUBG mobil, akıllı telefonların yaygınlığından ötürü geniş bir oyuncu kitlesine ulaşmış durumda. Öte yandan oyuncular evlerinde bilgisayardan PUBG oynarken, mobil ortamdayken de serüvenlerine PUBG Mobile üzerinden devam ediyor.

Ayrıca PUBG Mobile'in PC sürümünden bazı noktalarda daha kolay olması, haritada yere indiğinizde eşyaları daha kolay toplayabilmeniz, ekrana dokunarak oynayabilmeniz gibi sunduğu bazı avantajları sayesinde, oyun severler tarafından PUBG mobil çabuk kabul gördü.

Elbette PUBG fırtınası bununla da kalmadı, PUBG mobili, konsollar izledi. Evet, PUBG'yi PlayStation 4 ve Xbox'ta da oynayabiliyorsunuz. Elbette bunun yanı sıra PUBG Mobile'i yalnızca telefonlarda değil, tabletlerde de oynamanız mümkün.

Şöyle söylemek daha iyi olacak: PUBG Mobile'i hem Android hem iOS kullanan tüm mobil platformlarda oynayabiliyorsunuz.

PUBG sistem gereksinimleri neler?

PUBG sistem gereksinimleri neler?

PUBG hem mobil hem de bilgisayarda oynanabildiğinden ötürü her iki tarafta da akıcı oynayabilmek için nispeten iyi bir cihaza sahip olmanız gerekiyor. PUBG, her iki platformda da sistemi çok yormasa da, daha akıcı oynanabilen sistemlerde kuşkusuz avantaj yakalamanıza olanak tanıyor.

Özellikle PUBG Mobile için konuşacak olursak, günümüz orta – üst seviye akıllı telefonlarında rahat oynanabilen PUBG, ayrıca daha düşük bütçeli akıllı telefonlarda da oynanabilsin diye PUBG Mobile Lite sürümüyle de mobil oyunculara sunulmuş durumda.

PUBG ANDROID SİSTEM GEREKSİNİMLERİ

İşletim Sistemi: Android 5.1.1 ve üzeri
RAM: 2 GB RAM (minimum)
Disk Alanı: 2 GB boş alan

PUBG iOS SİSTEM GEREKSİNİMLERİ

İşletim Sistemi: iOS 9 ve üzeri
RAM: 2 GB RAM (minimum)
Disk Alanı: 2 GB boş alan

PUBG oynayacağınız telefonda dikkat etmeniz gereken noktalar arasında; RAM miktarı, grafik işlemcinin performansı, ekran çözünürlüğü ve elbette telefonun yük altında ne kadar ısındığı olacak. Özellikle fazla ısınan akıllı telefonlarda, PUBG performansı olumsuz yönde etkileniyor.

Bilgisayardan PUBG oynayacaklar için ise daha spesifik bir tablo verebiliriz.

PUBG MİNİMUM SİSTEM GEREKSİNİMLERİ:

İşletim Sistemi: 64-bit (Windows 7, Windows 8.1 & Windows 10)
İşlemci: Intel Core i5-4430 / AMD FX-6300
Ekran Kartı: NVIDIA GeForce GTX 960 2GB / AMD Radeon R7 370 2GB
Disk Alanı: 30 GB boş alan
RAM: 8 GB RAM
DirectX: Versiyon 11

PUBG ÖNERİLEN SİSTEM GEREKSİNİMLERİ:

İşletim Sistemi: 64-bit (Windows 7, Windows 8.1 & Windows 10)
İşlemci: Intel Core i5-6600K / AMD Ryzen 5 1600
Ekran Kartı: NVIDIA GeForce GTX 1060 3GB / AMD Radeon RX 580 4GB
Disk Alanı: 30 GB boş alan
RAM: 16 GB RAM
DirectX: Versiyon 11

Peki, PUBG'yi 4K çözünürlükte akıcı oynamak için hangi ekran kartına ihtiyacınız var? Hemen onu da söyleyelim: Eğer PUBG'yi 4K oynamak istiyorsanız, önerilen ekran kartı GeForce GTX 1080 Ti. Yine 2K çözünürlük için ise GeForce GTX 1070 ideal.

PUBG'de FPS nasıl arttırılır?

PUBG'de FPS nasıl arttırılır?

Bilgisayardan PUBG oynadığınızda FPS değerini arttırmak için pek çok seçeneğiniz var. Bunun için elbette oyunun grafik ayarlarını kontrol etmeniz gerekli. Eğer çözünürlüğünüzden ve genel grafik kalitenizden ödün vermek istemiyor, fakat küçük rötuşlarla FPS değerini arttırmayı düşünüyorsanız, işiniz kolay. Grafik ayarlarında Gelişmiş Ayarlar sekmesinde yer alan kenar yumuşatma, rötuş, gölge, doku, yeşillik gibi ayarları Orta seviyeye kadar indirebilirsiniz. Elbette ekran kartı sürücünüzün de her zaman güncel olmasına mutlaka dikkat edin.

Peki, PUBG mobilde performansı nasıl arttırabilirsiniz? Seçenekler burada PUBG PC'de olduğu kadar geniş değil belki fakat yine de birkaç seçeneğiniz bulunuyor. PUBG'nin ayarlarına girdikten sonra burada göreceğiniz Grafikler sekmesine gelin. Eğer oyun çok kasıyorsa, açılan sayfada Grafikler kısmını Akıcı veya Dengeli şeklinde seçebilirsiniz. Yine hemen onun altındaki Kare Hızı seçeneğini de Düşük, Orta, Yüksek veya Aşırı Yüksek şeklinde kendinize göre ayarlayabiliyorsunuz. Grafik seçenekleri arasında PUBG Mobile'i daha iyi görsellikte oynamak isteyenler için HDR seçeneği de mevcut.

Okuyucu Yorumları