Qualcomm sunucular için işlemci üretecek!

Qualcomm, 24 çekirdekli ARM işlemcisiyle birlikte yeni bir döneme merhaba diyor!

Qualcomm'un farklı canavarı!

Qualcomm, İngiltere merkezli çip şirketi ARM'in tasarımına dayanan özel bir işlemci ile sunucu CPU pazarına girme planlarını açıkladı. Şirket akıllı telefon ve tabletlerde yaygın olarak kullanılan ARM mimarisi ile bir sunucu yongası inşa edecek.

Qualcomm, Perşembe günü San Francisco'daki bir etkinlikte yeni yonganın üretim öncesi versiyonunu basın mensuplarına tanıttı. FinFET üretim süreciyle imal edilen yeni işlemci 24 özel ARMv8 çekirdeğine sahip.

Qualcomm Kıdemli Başkan Yardımcısı Anand Chandrasekher, isim vermeyi reddetse de şirketin test için büyük ölçekli müşterilere sevkiyat yaptığını söyledi. Chandrasekher ayrıca ürünün piyasaya sürüleceği tarih konusunda bir bilgi vermezken, şirketin gelecek yıl içinde bu konuda bir güncelleme sağlayacağını söyledi.

Qualcomm bu hamlesiyle birlikte aynı alanı hedefleyen şirketler listesine katılmış oldu. AMD, Cavium, AppliedMicro, Marvell ve Broadcom gibi teknoloji devlerinin zaten piyasada sunuculara yönelik ARM mimarisine sahip işlemcileri bulunuyor.

Okuyucu Yorumları