Samsung Galaxy Fold Özellikleri, Fiyatı

Samsung'un katlanan telefonu, uzun zaman süren bir bekleyişin ardından, Galaxy Fold ismi ile resmi olarak tanıtıldı. İşte özellikleri ve fiyatı!

Samsung Galaxy Fold tanıtıldı

Samsung'un neredeyse birkaç yıldır konuşulan katlanabilir telefonu Galaxy Fold, bu gece düzenlenen etkinlikle tanıtıldı. Yapısı itibarı ile, yana doğru açılan küçük bir not defterini andıran telefonun açık hali, 7.3 inç'lik, 16:10 oranlı bir ekran sunuyor. Çözünürlük ise 1536 x 2152 piksel. Telefon katlanmış haldeyken ise ön yüzde 4.58 inç'lik bir ekran kalıyor ve sunduğu çözünürlük HD+. Her iki ekran da, Super AMOLED ekran teknolojisi ile üretilmiş.

Samsung Galaxy Fold Özellikleri, Fiyatı

Telefonun gücü, 7nm'lik Snapdragon 855 yonga seti ile sağlanmış. Bu yonga seti, 12GB'lık RAM ile desteklenmiş. MicroSD bellek kartı desteği de sunan telefonun dahili depolama alanı ise 512GB büyüklüğünde.

Telefonun arka kısmında üç kameralık bir sistem kullanılmış. İç kısımda 2, ön kısımda da 1 kamera bulunuyor. Yani Galaxy Fold, tam 6 farklı kameraya ev sahipliği yapıyor. Üçlü kamera sisteminde kullanılan kameralardan biri 16 MP, diğer ikisi 12 MP çözünürlük sunuyor. Telefonda bir de ekran altına gizlenmiş parmak izi sensörü bulunuyor.

Samsung Galaxy Fold Özellikleri, Fiyatı

Samsung'un "cebinize sığan bir telefon, tablet ve kamera" şeklinde tanımladığı Galaxy Fold, Cosmos Black, Space Silver, Martian Green ve Astral Blue renk seçenekleriyle gelecek. LTE ve 5G olmak üzere iki farklı seçenekle sunulacak olan telefonun başlangıç fiyatı, 1.980 dolar olarak açıklandı.

Okuyucu Yorumları