Sony, Project Morpheus'un adını koydu!

Sony'nin büyük merak uyandıran yeni oyuncağı, nihayet resmi ismine kavuştu!

Artık bir adı var!

Sony, sanal gerçeklik cihazı hakkında giderek daha fazla bilgi yayınlıyor ancak şu ana kadar bu cihaz, kod adı olan Project Morpheus olarak bilinmekteydi. Tokyo Games Show'da Sony'nin yaptığı açıklamaya göre bu cihazın gerçek adı "PlayStation VR" olacak.

Anlaşılabileceği üzere Sony, sınıflandırma ve isimlendirme ile sınırları zorlamayı istememekte ve temele sadık kalmakta. Sonuç olarak bu cihaz, PlayStation için bir VR başlığı. PlayStation VR'ın henüz resmi bir piyasaya çıkış tarihi bulunmasa da, cihazın 2016 yılı içerisinde karşımıza çıkmasını bekliyoruz.

Project Morpheus, GDC 2014'te ilk kez duyurulmuştu ancak bu VR başlığı ile oynanabilir olacak oyunları bu yıl E3'te görmeye başladık. Bu oyunların arasında Battle Zone ve London Heist da bulunmaktaydı.

HTC Vive'ın üretimde olması ve daha büyük ve daha iyi Oculus Rift sürümlerinin sunuma hazır olması ile beraber PlayStation VR'ın giderek kalabalıklaşan bir markete adım attığı söylenebilir. Cihazın şu anda ufak görsel sorunları bulunsa da - kenarların fazla sert olması ve nesnelerin HD ekrana göre biraz daha az kaliteli gibi gözükmesi - Sony'nin bu sorunları piyasaya çıkış tarihinden önce ortadan kaldıracağına kesin gözü ile bakılabilir.

Doğru ismi seçmek, buradaki en önemli detaylardan biri. Yeni adlandırılan PlayStation VR başlığı gerçekten ana akım bir cihaz olmayı planlıyorsa, basit ve tanımlayıcı bir isim, karmaşık ve süslü bir isme göre çok daha fazla işe yarayabilir.

Yeni bir raporun tahminine göre 2020 yılından önce 30 milyon cihazı içermesi beklenen VR endüstrisi içerisinde, PS VR'ın kendine ayırabileceği büyük bir pay bulunmakta...

Okuyucu Yorumları