Sürücüsüz araçlar için yeni kurallar geliyor!

Sürücüsüz otomobillerde sona yaklaşıyoruz ama işin içinde, çok ciddi bir eksiklik var!

En büyük sorun çözülüyor!

Google, Tesla ve benzeri diğer pek çok üretici sürücüsüz otomobil teknolojilerinin geliştirmeye devam ederken, Department of Transportation (DOT – ABD Ulaştırma Bakanlığı) tarafından yayınlanan bir açıklama, şu andaki düzenlemelerin araçların genel kullanıma açılması için hazır olmadığını söylüyor.

Bakanlık tarafından hazırlanan rapor, direksiyonlar, pedallar ve insan bir sürücüyü ortadan kaldıran sürücüsüz otomobil konseptlerinin getireceği zorlukları belirlemeyi amaçlıyordu. Sonuçta ise, şaşırtıcı olmayan bir şekilde "çoğu standardın, şu anda yazıldıkları hali ile, geleneksel araç tasarımları varsayımları üzerine kurulduğu ve bu yüzden de özellikle insan yolcuların aracı sürme imkanı olmayan 'sürücüsüz' konseptler söz konusu olduğunda sorunlarla karşılaşacağı" ortaya çıktı.

Bu arada ihtiyaç duyulması durumunda bir sürücüye, pedallara ve direksiyona sahip olabilecek sürücüsüz araçlar bazı hatlarıyla standartlar içerisinde yer alıyor. Ancak onlar da, tamamen sorunsuz görünmüyor.

ABD hükümeti, Ocak ayında yaptığı açıklamada bu yılın sonlarına doğru sürücüsüz araçlar için gerekli olan düzenlemelerin ve rehberlerin temel halini oluşturmayı planladığını duyurmuştu. Bu rapor da, federal standartlarda olabilecek boşlukların bulunması için önemli bir göreve sahip. Bakanlık sözcüsü Anthony Foxx, yaptığı açıklamada "otomobil teknolojisinde binlerce hayatı kurtarma potansiyeli olan bir devrim ile karşı karşıya" olduğumuzu" diyor ve ekliyor: "Bu potansiyele ulaşmak için, otonom araçların yollarımızda - sadece güvenli değil, daha güvenli bir şekilde - nasıl çalışmalarını beklediğimizi açık bir şekilde gösteren rehberleri hazırlamamız gerekiyor."

Okuyucu Yorumları