Tesla Model S park eden araca çarptı!

Tesla Model S'in Autopilot işlevi, bir kez daha korkunç bir görüntüyle gündeme geldi!

Yine kaza yaptı!

Tesla'nın Autopilot işlevi geçen sene kullanıma sunulmaya başlandığından bu yana, işlevle ilgili korkutan videolar gelmeye devam ediyor. Yayından kaldırılan son videoda bir Tesla Model S'in önünde durmakta olan aracı görmeyerek ona çarptığı gözlendi.

İsviçre'deki bir Model S sahibi, otomobilini Tesla'nın Adaptive Cruise Control işlevi etkin iken bir otobanda sürmekteydi. Tesla'nın Autopilot ve ACC sistemleri, bir kamera ve bir dizi sensör yoluyla etraftaki trafiği izleyerek hızı ayarlayabiliyor ve gerektiğinde otomobili tamamen durdurabiliyor. Ancak bu defasında sistem, yol kenarında duran ve şeridin yarısını işgal eden minibüsü göremedi ve ona çarptı. Yavaşlamak bir yana, otomobilin minibüse doğru giderken hız kazandığı söyleniyor.

via GIPHY

Çarpışmayla ilgili videolar şu an yayından kaldırılmış durumda, ancak yaşanan kazanın çok hafif bir kaza olmadığı, otomobilin ön kısmının tamamen değişmesi gerektiği söyleniyor. Sürücü, otomatik olarak durmadığı için otomobili suçluyor. Bununla birlikte YouTube'daki yorumculardan Shaimach, Model S kılavuzunda bu durumun ele alındığını, otomobilin yolun üzerinde duran nesneler için tamamen durmayabileceğinin bilindiğini söylüyor.

Sürücü bu yorumun üzerine, devreye girip frene basabileceğini kabul etmiş görünüyor. Ancak sürücü, sistemin benzer durumda 1.000 kez hatasız davrandıktan sonra, her zaman hatasız davranmasını beklediğini söylüyor.

Bu olay, Model X'in otomasyon sistemleri çok iyi olsa da, kusursuz olmadığını bir kez daha ortaya çıkarmış oldu.

Okuyucu Yorumları