Twitter'ın reklam modelinde zararlı riski!

Çok popüler bu site, uygulama indirmeye izin veren yeni işleviyle dertsiz başımıza iş açabilir!

Yeni özellik, risklerle geldi

Twitter kısa süre önce, MoPub reklam ağını satın almııştı. Bu sayede aynı Facebook veya Google'ın yapabildiği gibi, reklamverenlerin kendi inisiyatifleri ile reklam alanları satın alabilmesini sağlayan Twitter şimdi de MoPub üzerinden reklam verecek olan müşterileri için yeni imkanlar yaratmaya çalışıyor.

Bunlardan biri de reklam verenlerin Twitter kullanıcılarına reklamlarının içinde uygulama linkleri gönderebilecek olması. Bu sayede reklam verenler kendi uygulamalarını Twitter kullanıcılarına ulaştırabilecek. Ancak ne var ki, Twitter tüm bu uygulamaları dikkatle tarayacak olsa da bazı kötü niyetli reklamverenlerin kullanıcılara zarar verebilecek uygulamaları sistemden içeri sızdırabilmeleri mümkün. Google veya Apple dahi, onca dikkat ve özen göstermelerine rağmen uygulama marketindeki zararlı uygulamalarla savaşmak zorunda kalırken, Twitter gibi nispeten çok daha küçük ve "amatör" bir şirketin zararlı uygulamalardan büyük zarar görebileceği söyleniyor.

Twitter bu yeni reklam uygulamasına başlayacak olursa, reklam verenlerin yayınladığı uygulama linklerine basmadan önce reklam verenin güvenilirliğinden iyice emin olmak, en mantıklı hareket olacak.

Okuyucu Yorumları