Üst seviye Lumia 940 ve fazlasından işaretler

Microsoft'un uzun süredir beklenen Lumia amiral gemisi, işte bu telefon olabilir!

Amiral gemisi Lumia yolda!

Microsoft'un kısa süre önce tanıttığı alt seviye Lumia 540, 430, 640, 532 ve 435 gibi telefonların ardından, uygun fiyatlı telefon kotasını doldurduğunu söylesek, herhalde abartmış olmayız. Artık tüm gözler, Microsoft'un büyük ihtimalle Windows 10'la beraber ortaya çıkaracağı Lumia amiral gemisine dikilmiş durumda.

Yeni bir iddiaya göre Galaxy S6 ve iPhone 6 gibi son dönemin en iyi telefonlarının karşısına çıkacak olan yeni Lumia, Lumia 1020 veya 1520 gibi cihazların izinden gitmeyecek. En azından isim olarak. Nokia Power User'ın raporuna göre Microsoft'un yeni üst-uç cihazı, Lumia 930'un devamı niteliğinde olacak ve 940 model numarasını kullanacak. Lumia 940'la birlikte ekstra ekran alanına sahip bir Lumia 940 XL de ortaya çıkacak.

Yeni Lumia'nın arka kameranın çözünürlüğünü 20 megapiksel'den 25 megapiksele, ön kamerayı ise 5MP'den 8MP'e yükselteceği söyleniyor. Bunlar dışındaysa şimdilik çok fazla ipucu yok. Cihazın XL sürümünün 5,7 inç ekrana, 3D etkileşim özelliğine, gözle oturum açmaya ve doğal kalem desteğine sahip olacağı söyleniyor.

Bunların yanında sitenin kaynaklarına göre Microsoft, orta seviye iki telefon üzerinde çalışıyor. Sitenin Lumia 740 XL olarak adlandırdığı telefonun kamerasının PureView desteğinden yoksun olabileceği düşünülüyor. Diğer orta seviye cep Lumia 840'ın ise 5 inç'lik bir ekrana, 13-14MP'lik PureView destekli bir kameraya sahip olacağı söyleniyor.

Okuyucu Yorumları