uTorrent'e antivirüslerden, Google'dan engel!

Popüler antivirüsler ve Chrome, bu çok popüler Torrent programını engellemeye başladı!

Torrent'e sürpriz engel!

Bittorrent yazılımları arasında en çok tercih edilen uTorrent, geçimini gösterdiği reklamlardan ve beraberinde getirdiği ek yazılımlardan sağlıyor. Ancak görünüşe bakılırsa bu ek yazılımlar, uTorrent'in "zararlı" olarak görülmesine yol açtı.

TorrentFreak'in haberine göre uTorrent, şu an en az 6 antivirüs firması tarafından güvenlik riski olarak tanımlanıyor. İçerisinde Symantec ve ESET'in bulunduğu antivirüs üreticileri, taramalarında uTorrent.exe'nin Trojan.Win32.Generic!BT ile ilgisi bulunduğunu söylüyorlar. Bununla birlikte uygulamanın kendisinin zararlı bir davranış sergilediğine dair herhangi bir işaret yok. "Zararlı yazılım uyarılarının" uTorrent'le birlikte gelen üçüncü parti yazılımlar olduğu sanılıyor.

uTorrent'in yaşadığı sorunlar burada bitmiyor, çünkü Google da uTorrent'e ve aynı geliştiricinin diğer yazılımlarına olan bağlantıları engellemeye başlamış bulunuyor. Bunun gerekçesi ise "kullanıcının rızası olmadan zararlı yazılımların indirilmesi ve kurulması". Google'ın web tarayıcısı Chrome, uTorrent'i potansiyel zararlı olarak görüyor ve kullanıcıların onu indirmesine engel oluyor. Bununla birlikte bu engelden herkesin etkilenmediği söyleniyor.

Okuyucu Yorumları