Windows 10 Creators Update Bu Yeniliklerle Gelecek!

Windows 10'un bir sonraki büyük güncellemesi Creators Update, bizlere hangi heyecan verici yenilikleri sunacak? Açıkladık...

Windows Creators Update'te neler olacak?

Windows 10'un ilk büyük güncellemesi Anniversary Update'in ardından ikinci büyük güncelleme olması planlanan Windows 10 Creators Update, "2017'nin başlarında" yayınlanacak. Bu güncelleme adından da tahmin edebileceğiniz üzere yaratıcılıkla ilgili yeniliklere, 3 boyutlu nesnelere, oyunlara ve sanal gerçekliğe odaklanacak. Peki Microsoft'un "herkes için 3D" sloganıyla andığı Creators Update'in en heyecan verici yenilikleri hangisi olacak? İşte bizleri bekleyen yenilikler.

3 boyutlu Microsoft Office: Microsoft'un iş ve verimlilik paketi Office, 3 boyutlu nesnelere daha çok önem verecek. Şimdilik hangi Office bileşenlerinin 3 boyutlu nesnelerle bütünleşeceği bilinmiyor, ancak Microsoft'un gösterdiği PowerPoint'in işin içinde olacağı kesinleşmiş durumda. Yapılan tanıtımda üzerinden meyve sarkan, dönebilen bir ağaç gösterilmişti ve sonraki slayda geçerken için ağacın dönerek uzaklaştığını görmüştük.

3 boyutlu model yakalama: Yeni Windows Capture 3D işlevi, telefonunuzun kamerasını kullanarak fiziksel nesneleri 3 boyutlu olarak dijital ortama aktarmanıza yardımcı olacak. Bunun için telefonunuzun kamerasını nesneye yönlendirip, panoramik fotoğraf çekerken yaptığınıza benzer biçimde, etrafında döndürmeniz yeterli olacak.

Microsoft, yeni işlevi Windows 10 Mobile'ın yanında Android ve iOS'a da getirmeyi planlıyor ancak oluşturulan modellerin biraz çizgi filmleri andırdığını söyleyelim. Bu yüzden beklentinizi çok yüksek tutmamanızda fayda var.

Yakaladığınız 3 boyutlu görüntüleri Paint 3D ile açın: Microsoft'un yeni uygulaması Paint 3D ile yakaladığınız 3 boyutlu modelleri açabilecek, bunları iki boyutlu resimlerle bir araya getirebileceksiniz. Paint 3D'nin 3 boyutlu nesneler üzerine yazı ekleme, çizim yapma gibi özellikleri de var.

Aradığınız 3 boyutlu modeli bulun: Microsoft'un yeni web sitesi remix3d.com, kendi 3 boyutlu modellerini oluşturmakla uğraşmak istemeyenler için, SketchUp ve Minecraft ile oluşturulmuş öğeler sunuyor. Ancak site, şu an için Türkiye'ye hizmet vermiyor.

"Güçlü ve uygun fiyatlı VR"

"Güçlü ve uygun fiyatlı VR": Microsoft, Windows 10 Creators Update ile "güçlü ve uygun fiyatlı" sanal gerçekliği herkese ulaştırmak istiyor. Acer, Asus, HP, Dell ve Lenovo gibi firmaların ortaklığıyla üretilecek olan VR başlıkları, Oculus Rift'ten veya HTC Vive'dan çok daha ucuz olacak. 600 dolarlık Rift ve 800 dolarlık Vive'ın karşısında, Microsoft'un cihazlarının fiyatının, 299 dolardan başlayacağı söyleniyor.

Edge ve HoloLens bütünleşiyor: Microsoft'un sanal gerçeklik cihazı HoloLens, Creators Update sayesinde bir dizi ilginç işleve kavuşacak. Bunlar arasında en ilginci ise Edge'in "3 boyutlu dijital içerik için giriş kapısı" haline gelecek olması. Örneğin eviniz için satın almak istediğiniz bir eşyanın gerçek boyutlarını HoloLens üzerinden görmeniz mümkün olabilecek.

"Kişilerim": Creators Update, önemli kişilerinizin beşinin simgesini görev çubuğunun sağ tarafında gösterecek. Bu kişilerin üzerine dosya sürükleyerek istediğiniz şeyi hızla paylaşabilecek veya kişiye tıklayarak Skype, eposta, SMS veya Xbox Live üzerinden iletişime geçebileceksiniz.

Ve elbette oyunlar: Windows 10 Creators Update, oyun oynama ve giderek büyüyen internet üzerinden oyun izlemeye yeni katkılarda bulunacak. Xbox Live Gamebar'a eklenen düğme sayesinde tek tıklamayla yayına geçebileceksiniz. Xbox Live'ın Arena modu ise oyun tutkunlarının kendi e-sports turnuvalarını düzenlemelerine izin verecek.

Son olarak Xbox One S, 4K Blu-ray izlerken Dolby Atmos desteği sayesinde daha yüksek ses kalitesi sunacak.

Okuyucu Yorumları