Windows 10'lu ceplerin yüzde 23'ü yeni

Lumia, Windows Phone ve Windows 10 Mobile'da son tablo... Haberimizde...

Windows 10'dan son rapor!

Windows Phone'ların en son kullanım verileri, reklam ağı AdDuplex tarafından yayınlandı. Windows 10 Mobile cihazlarının yükselişte olduğunu söyleyen yeni veriler, 16 Mayıs 2016 tarihine, yani tek bir güne ait.

Nisan ayına kıyasla kullanım oranı yüzde 1,2 artış gösteren Windows 10 Mobile, artık tüm Windows'lu telefonların yüzde 10'undan fazlasını oluşturuyor. Windows 10 Mobile henüz onu destekleyen tüm cihazlara sunulmadığından, Windows Phone 8.1, Windows'lu telefonlarda en çok kullanılan sürüm olmaya devam ediyor. Windows 10 Mobile'ı telefonunda kullananların yaklaşık yüzde 15'i, işletim sisteminin önizleme sürümünü kullanırken, yüzde 85'i "kararlı" sürümleri kullanıyor.

Windows 10'lu ceplerin yüzde 23'ü yeni

Rakamlar, Windows 10 Mobile'ı kullanan telefonların yüzde 77'sinin Windows Phone 8.1'den yükselttiğini, geri kalanının Windows 10 Mobile ile gelen, Lumia x50 serisine ait yeni cihazlar olduğunu gösteriyor. Bu arada Lumia'lar, tüm Windows'lu telefonların yüzde 97'si gibi çok büyük bir kısmını oluşturuyor. Microsoft'un birçok donanım ortağını Windows'lu telefon üretmeye ikna etmiş olmasına rağmen ortaya çıkan bu oran, şaşırtıcı.

Windows 10'lu ceplerin yüzde 23'ü yeni

Lumia satışlarının önceki seneye göre yüzde 73 gerilemiş olmasıyla birlikte düşünüldüğünde bu durum, Windows 10 Mobile platformunun geleceği için tablonun pek parlak olmadığını gösteriyor.

Windows 10'lu ceplerin yüzde 23'ü yeni

Veriler, Lumia 535 tarafından tahtından edilen Lumia 520'nin bu ay yine ilk sıraya yerleştiğini söylüyor. ABD'de en çok kullanılan telefon Lumia 640 iken, ilk 10'da Windows 10 Mobile'lı hiçbir telefon bulunmuyor. Almanya'da en çok kullanılan Lumia, Lumia 630 iken Fransa'nın Lumia 635'i tercih ettiği gözleniyor.

Windows Phone'la ilgili daha detaylı kullanım verilerine AdDuplex'in web sayfasından ulaşabilirsiniz.

Okuyucu Yorumları