Windows Gezgini'ni sekmeli yapan 3 yazılım!

Windows Gezgini'ni sekmeli bir tarayıcıya dönüştürmek, bu 3 yazılım ile çok kolay!

Windows'a sekme ekliyoruz!

Web tarayıcılarının sekme tabanlı arayüzleri, internette gezinirken siteden siteye geçmemizi son derece kolaylaştırıyor. Windows Gezgini'yle içli dışlı olan bir kullanıcı iseniz, sekmelerin neden Windows Gezgini'ne de eklenmediğini düşünyor olabilirsiniz. Sizin gibi düşünen ve bu iş üzerinde çalışan programcılar da var! İşte Windows'a sekmeli gezinti özelliğini ekleyen 3 yazılım.

Clover 2

Clover 2, sekmeli Windows Gezgini programları arasında en iyi tasarıma sahip seçenek diyebiliriz. Chrome'daki sekme tasarımını andıran sekmeler, ekranın üst tarafında görünüyor. Sekmelerin sırasını değiştirmeniz, onları sorunsuzca açıp kapamanız mümkün. Programın tek dezavantajı ise sekmeye sağ tıkladığınızda size herhangi bir seçenek sunmuyor olması.

Program Çinli geliştiriciler tarafından tasarlanmış olduğundan web sayfası kafanızı biraz karıştırabilir, ancak mavi düğmeye basarak yazılımı kolayca indirebilir ve İngilizce sürümünü kullanabilirsiniz.

QTTabBar ve TabExplorer

QTTabBar ve TabExplorer
QTTabBar

QTTabBar

QTTabBar, Clover 2 kadar hoş bir görünüme sahip olmayabilir ancak Windows ile kusursuz bir biçimde bütünleşiyor ve size kullanımı son derece basit bir arayüz sunuyor.

QTTabBar'da yeni bir sekme açmak için sadece farenizin orta tuşuna tıklamanız yetiyor. Yazılım bunun yanında ihtiyaçlarınıza göre değiştirebileceğiniz çok sayıda ince ayar sunuyor. Örneğin Windows Gezgini'ni kapatırken açık olan tüm sekmelerinizi kaydedebiliyor ve onu bir sonraki çalıştırmanızda sekmelerinizin otomatik olarak geri yüklenmesini sağlayabiliyorsunuz.

QTTabBar

TabExplorer

TabExplorer, Windows Gezgini'ni sekmeli hale getirme görevini yerine getiriyor. Değiştirebileceğiniz birkaç seçenek de sunan TabExplorer'ı kullanmak istemediğinizde onu devre dışı bırakmanız mümkün. Ancak listemizdeki diğer iki yazılımla karşılaştırdığımızda TabExplorer, performans olarak biraz geride kalıyor. TabExplorer'da sekmeleri açıp kapatırken bazı gecikmeler yaşadık. Sekmelerin Windows Gezgini penceresinin dışında gösterilmesi de bizce göze çok hoş görünmüyor. Ancak karar sizin. Bu dezavantajlar sizin için önemsizse, TabExplorer pekala işinizi görebilir.

Okuyucu Yorumları