Online Satış için 3D Objeler

3D-Scannerlar aracılığıyla Süperbilgisayarlar ve Lazertenolojisi bilreşiyor. 20 cm kenar uzunluğuna sahip cisimler 3D teknolojisi ve 6.500 Mark değerindeki bir alet sayesinde bilgisayar ekranında üç boyutlu görünecek.

Online Satış için 3D Objeler

3D-Scannerlar aracılığıyla Süperbilgisayarlar ve Lazertenolojisi bilreşiyor.
20 cm kenar uzunluğuna sahip cisimler 3D teknolojisi ve 6.500 Mark değerindeki bir alet sayesinde bilgisayar ekranında üçboyutlu görünecek.
Bu alet katlanabilir ufak bir sahne, dönen bir taban, iki lamba ve bir web kamerasından oluşuyor. Tabi beraberinde gelen yazılım da bunlara dahil.

Kayıt sırasında cisim dönen taban sayesinde 360 derece döndürülüyor. Scanware 1.3 adındaki tarayıcı yazılım bu cismin resimlerini tek tek çekerek bunlardan bir iskelet resim oluşturuyor. Daha sonra bu iskelet texturlarla kaplanıyor. Ve sonra bu datalar SPX formatında kayıt ediliyor. Bu SPX dosyalarını görebilmek içinse bedava felen bir plugin bulunmakta.

Fotoğrafın çekilmesi kısa sürmekte. Örneğin bir sigara kutusunun resminin çekilmesi 10 dakkikayı alıyor. Diğer işlemerle beraber (iskeletin oluşturulması – textureların kaplanması) bu süre PII 300 Mhz’lik bir bilgisayarda 75 dakkika kadar sürmekte.

Bu aletin en yararlı olacağı kesimse Online alışveriş. Bu sayede ürünlerin pazarlanması ve tanıtılması daha kapsamlı olucak. İnsanlar satın alıcakları ürünü 360 derece çevirip arkadan önden istedikleri açılardan görebilecek.

Okuyucu Yorumları