12.2 mm'lik kalınlıkta şaşırtıcı özellikler.

Onu tanıdıktan sonra "Ultrabook" dünyasına olan bakış açınızın tamamen değişeceğine emin olun.

Acer Aspire S7-191 İnceleme
CHIP Online Notu 98
  • Mükemmel taşınabilirlik
  • Performans odaklı güçlü donanım
  • Full HD (1920 x 1080) dokunmatik ekran
  • Micro SD yerine SD kart okuyucu olabilirdi.

Ultrabook'lar son zamanların en revaçtaki ürünleri. Firmalardan birbiri ardına ve değişik tasarımlarda ürünler geliyor ve kullanıcılar gerçekten seçim zorluğu yaşıyor. Acer tarafından gelen Aspire S7-191 ise son zamanlarda dikkatimizi en fazla çekenlerden biri olmayı başardı. 283.6 x 195.6 x 12.2 mm'lik boyutlarıyla bir defterden bile oldukça ince olmayı başaran bilgisayar, 11.6 inç sınıfında yarışıyor. Acer Aspire S7-191'in 1.11 kg'lık ağırlığını gördüğünüz zaman taşınabilirliğe odaklanmış ve oldukça iddialı bir modelle karşı karşıya olduğunuzu düşünebilirsiniz ancak gerçekler biraz daha farklı. Bilgisayarda tamamen incelik ve hafiflikten ödün vermeden en fazla neler yapılabileceği düşünülmüş. Şöyle diyelim: Intel Core i7 3517U işlemci, Full HD (1920 x 1080) piksel dokunmatik ekran, aydınlatmalı klavye ve RAID 0 dizisi uygulanmış çift 128 GB kapasitede SSD, Acer Aspire S7-191'in sahip olduğu özelliklerden sadece birkaçı.

Acer Aspire S7-191'ın farkını anlayabilmek için dokunmak bile yeterli oluyor. 11.6 inç büyüklüğündeki dokunmatik ve Full HD ekran, sınıfındaki en iyilerden biri. IPS olarak tercih edilen panel gerçekten de etkileyici görüntüler oluşturuyor. Dokunuşların algılanması son derece başarılı. Ekran çerçevesi ve taban kısmı dışında tamamen doğal renkte alüminyum malzemenin tercih edildiği bilgisayarda sadelik odaklı bir tasarım var. Klavyenin tuşları da alüminyum gövde ile bütünlük sağlıyor ancak okunmasının daha kolay bir hale getirilmesi için aydınlatma uygulanmış. Aydınlatma özelliği de bilgisayarı kalınlaştırabilecek unsurlardan biri ancak Acer Aspire S7-191'in 12.2 mm'lik gövde kalınlığı gerçekten muhteşem düzeyde başarılı. Üstelik bahsi geçen rakam kapak kapalıyken geçerli ve gövdenin en kalın yerinde bile değişikliğe uğramıyor. Bilgisayarın tasarımı için standart Ultrabook gibi diyebiliriz. Ekranın çevrilmesi veya sistemden ayrılabilmesi söz konusu değil.

Donanımsal açıdan da Acer Aspire S7-191 etkileyici özelliklere sahip. Intel'in Core i7 ailesindeki 3517U modeli seçilebilecek en iyi seçenekler arasında. 1.9 GHz frekansa sahip ve 3.0 GHz'e hız artırımı yapabilen işlemcinin dört değil de çift çekirdekli olduğunu belirtelim. İşlemciyle birlikte 4 GB kapasitedeki sistem belleğinin de, bilgisayarın sahip olduğu Microsoft Windows 8 işletim sistemi için yeterli olduğunu görmekteyiz. Tahmin edilebileceği gibi Intel'in dahili HD Graphics 4000 çözümünden faydalanılıyor. Daha hızlı bir bilgisayar elde edilebilmesi için iki farklı fiziksel SSD'ye yer verilmesi ve RAID 0 dizisinin kurulması, performans açısından da Acer Aspire S7-191'i rakipsiz kılıyor. SSD'ler de tahmin edilebileceği gibi mSATA türünde ve güncellenebilirliği SATA olan modellere göre biraz daha zor. Dört hücreli bataryaya sahip olan bilgisayarın üzerinde çok fazla detay yok. Bellek kartı okuyucunun sadece Micro SD desteklemesi küçük bir eksiklik. Micro HDMI çıkışının atlanmamış olması hoş. Öte yandan sağda ve solda birer tane olarak sunulan USB bağlantıları da 3.0 standardına uygun. Bilgisayarda 802.11n ve Bluetooth 4.0 gibi yeni nesil kablosuz bağlantılara da destek veriliyor.

Özetle

Acer Aspire S7-191 gerçekten de mükemmel bir Ultrabook. Özellik açısından bakıldığında kritik hiçbir eksikliği yok. Bir kullanıcının ihtiyaç duyabileceği her şeyi bünyesinde barındırıyor. Eğer başka modellerle arada kalırsanız Acer Aspire S7-191'in şansı oldukça yükseliyor.

Alternatifleri

Rakip cephelerde donanım açısından Acer Aspire S7-191'a benzeyen modeller olsa da, tasarım göz önüne alındığında diğerlerinin şansı oldukça azalıyor.
Teknik Özellikler
Ürün Modeli Acer Aspire S7-191
Ürün Markası Acer
CHIP Online Notu
98
İşlemci Intel Core i7 3517U
Bellek 4 GB
Depolama 2 x 128 GB SSD (RAID 0)
Ekran 11.6 inç (1920 x 1080)
Boyutlar 283.6 x 195.6 x 12.2 mm
Ağırlık 1.11 kg
Okuyucu Yorumları