Oyuncular bir fareden fazlasını arar...

Oyuncular, bir fare değil, elinin bir uzantısını ararlar... Peki, Strix Claw o mertebede mi?

CHIP Online Notu 85
  • Konforlu tasarım
  • PixArt Sensör
  • Başarılı Performans
  • 6500 DPI'lı muadiller mevcut
  • Plastik yüzde parmak izi kalıyor

Sıradan bilgisayar kullanıcılarının konforu gözeterek seçenekler arasına sıkıştıkları fare alışverişinde, oyunseverler doğal olarak daha fazla kriteri seçim aşamasına dahil ederler. Zira onlar için fare seçiminde yalnızca konfor yetmez, bunun yanında sensörün hassasiyeti, hareket kabiliyeti, yazılım desteği, programlanabilir tuş sayısı ve tuşların Omron yapımı olup olmaması gibi farklı alt kriterler de aranır. Çünkü onlar yalnızca kullanabilecekleri bir fare değil, ellerinin bir uzantısını ararlar. Oyuncu, faresini seçtiğinde ise, tıpkı Avatar'da sürücünün ejderhasına bağlandığı gibi bir bağ oluşur ikisi arasında. Sonra da zaten bir daha kopamazlar... Bu incelememizde Asus'un oyunculara sunduğu bir fare modeli olan Strix Claw'ı inceleyeceğiz.

Bir kere baştan söyleyelim: Strix Claw gayet rahat ve konforlu bir fare. Sağ ele göre ergonomik olarak tasarlanan Strix Claw, özellikle elini uzun süre faresinden kaldırmayan FPS oyuncuları için geliştirilmiş. Mat plastik malzemeden bir yapıya sahip olan Strix Claw, rahatlıkla kullanılıyor. 2 metre uzunluğunda USB kablosuyla bağlanan cihaz, hemen tak – çalıştır prensibini gözetiyor. Ancak daha detaylı ayarlar için elbette Strix Claw'ın yazılımını yüklemeniz gerekiyor.

Işıklandırmalı bir yapıya sahip olan Strix Claw, çok şatafatlı veya agresif görünmese de, açıkçası sade görünüşüyle göze güzel geliyor. Konforlu ve iyi çalışan bir kaydırma tekeri, hemen altında da hassasiyet oranını değiştirebileceğiniz butonları bulunduruyor. Dört aşamalı bu DPI anahtarlarını kullanarak kolayca DPI geçişi yapabiliyorsunuz. DPI seviyesi de farenin sol kenarındaki bir LED ışıkla görüntüleniyor.

Farenin sol kenarında ise üç tuş görüyoruz. Bu tuşları normal bilgisayar kullanımında sayfalar arası ileri – geri şeklinde dolaşmak için kullanabilir veya farklı senaryolara da dahil edebilirsiniz. Üzerinde yer alan totalde 10 tuşu özelleştirme seçeneği yazılımla sağlanıyor.

Strix Claw, Omron tuşlara sahip. Gerek oyun içinde gerek oyun dışında hassasiyeti ve geri bildirimiyle başarılı performans sağlayan Strix Claw, özellikle FPS oyunlarına özel olarak geliştirilmiş. Hatta FPS oyunlarında da keskin nişancılara avantaj yarattığını söyleyebiliriz. Keskin nişancılara uygun hassasiyet sunan fare, gerçek 1:1 imleç takibi yapıyor. Üzerinde yer alan PixArt PMW3310 oyuncu sınıfı optik sensörü ile sıradan farelerin otomatik düzeltme özelliğine karşın daha esnek hareket imkanı sağlayarak keskin nişancılar için en uygun farelerden biri haline geliyor.

Özetle

Strix Claw, oyuncular için güzel bir fare. Pek çok oyuncunun kendine uygun bulacağını düşünüyoruz. Hem tasarımı hem performansıyla eksiği yok. Ancak bir iki noktaya değinmek gerekirse, Strix Claw'la muadil olduğunu söyleyebileceğimiz SteelSeries Rival'e baktığımızda 6500DPI hassasiyetini görüyoruz. O nedenle Strix Claw'daki 5000 DPI daha yüksek tutulabilirmiş. Bir diğer yandan ergonomisiyle gayet başarılı bulduğumuz Strix Claw, plastik yüzeyi üzerinde parmak izi tutabiliyor. Bu da uzun kullanımlar sonrası tuşların üzerinde yağ birikmesine sebep oluyor. Bu nedenle onu sık sık temizlemelisiniz. Ancak günün sonunda kullanmaktan mutlu olacağınız bir fare olabiliyor Strix Claw. Fiyatıyla da uygun olan fare, 260 TL dolaylarında bir fiyat etiketinin sahibi. Oyunseverler tarafından yakından incelenebilir.

Kimler Almalı

Oyuncuların ihtiyaç duyabileceği bir fare olan Strix Claw, özellikle FPS oyuncularına hitap ediyor.

Alternatifleri

Strix Claw'a alternatif olarak SteelSeries Rival veya Inca IMG-307 Lazer Gaming Mouse da incelenebilir.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Asus Strix Claw
Ürün Markası ASUS
CHIP Online Notu
85
Bağlantı Kablolu
Çözünürlük 5000 dpi
Arabirim USB
Boyutlar 122 x 71 x 45 mm
Ağırlık 110 gr.
Okuyucu Yorumları