Bose QuietComfort 35 II İnceleme

Sınıf lideri gürültü engelleme özelliği getiren QuietComfort 35 II'yi kullandık!

CHIP Online Notu 83
  • Sınıf lideri gürültü engelleme
  • Konforlu yapı
  • Hafif ve rahat
  • Harika ses kalitesi
  • Google Asistan entegrasyonu
  • 20 saate kadar pil ömrü
  • Pahalı
  • aptX yok

Bir süredir severek kullandığımız bir kulaklık var ki, artık incelemesini yapmamız, kendinden bahsetmemiz gerekiyor. Konu ses olunca birbirinden kaliteli ürünleriyle ünlü Bose, 10 yıldan fazla bir süredir gürültü engelleme özelliğini içeren cihazlar üzerinde çalışıyor. Elbette bu konudaki tecrübesini kulaklık alanındaki öncülerden biri olmasıyla parlatan Bose, QuietComfort 35 II kulaklığıyla da adeta bir süredir kulağımızın pasını siliyor. Peki, bu kulaklık ne kadar? Detaylarına geçmeden önce hemen baştan söyleyelim: Elimizdeki QuietComfort 35 II modeli tam 3199 TL. Evet, pahalı bir model olduğu kesin. Bu arada kampanyalarla 2700 TL civarına da bulmanız mümkün bu kulaklığı, ancak bu yine de pahalı olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Peki, QuietComfort 35 II bu fiyatını hak etmek için neler sunuyor, hangi özelliklere sahip? Şimdi daha yakından inceleyelim.

Tasarım

Tasarım

QuietComfort 35 II, kablosuz bir kulaklık seti. Kullandığımız uzun süre boyunca oldukça rahat bulduğumuz kulaklık, kaliteli bir işçilikle üretilmiş. Kulaklık çevresi metalik bir yüzey olmasa da plastik malzeme ile güzel görünüyor ve en önemlisi bu sayede pek çok rakibinden daha hafif olmasıyla uzun kullanımda konfor sağlıyor. Kulaklığın ağırlığı 234 gram.

Kulaklığın kutu içeriğinde bir taşıma çantası, şarj kablosu ve kablolu müzik dinlemek isteyenler için 3.5 mm kablo yer alıyor. Kulak başlıklarına baktığımızda, sağ tarafta Bluetooth anahtarı görüyoruz. Bu anahtarı açıp hızlıca telefonunuzla eşleştirebiliyorsunuz. Elbette kulaklığın bir uygulaması da var, ondan da az sonra bahsedeceğiz.

Aynı kulak başlığında, cihazı şarj etmek için bir microUSB yuvası, onun diğer yanında da ses açma ve kısma butonları ile arada bir tuş daha yer alıyor. Ortadaki bu butona tek tıkladığınızda, telefonunuza gelen çağrıları cevaplayabiliyor, şarkıları başlatıp durdurabiliyorsunuz. Aynı tuşa çift basarsanız bir sonraki şarkıya, 3 kez basarsanız bir önceki şarkıya geçiş yapabiliyorsunuz. Bu tuşa basılı tutarsanız ise, sesle kontrole ulaşmanız mümkün.

Diğer kulak başlığına baktığımızda, burada da Action Button adı verilen bir tuşun yer aldığını görüyoruz. Bu tuş da gürültü engelleme özelliğini kontrol etmeniz ve Google Asistan ile Alexa'ya ulaşmanız için buraya konumlandırılmış. Onun yanında da yine 3.5 mm kulaklık girişi bulunuyor.

Evet, kulaklığın çevresinde bunlar bulunurken, iç yüzeyinde ise rahat kulak yastıklarına rastlıyoruz. Bu arada rahat kulak yastıklarıyla olduğu kadar, kulaklığın başınızı çok sıkmamasıyla da uzun süreler boyu konforlu bir kullanım sağladığını söyleyelim.

Performans

Performans

QuietComfort 35 II, gürültü engelleme özelliğine sahip bir kulaklık ki bu işlevi fazlasıyla başarılı bir şekilde yerine getiriyor. Bizimle olduğu süre boyunca yalnızca Mecidiyeköy'ün kalabalık caddelerinde yürürken değil, aynı zamanda uçak seyahatlerimizde de denediğimiz bu özellik, mükemmel çalışıyor. Dilerseniz kulaklığın gürültü engelleme seviyesini yüksek ve düşük şeklinde ayarlayabiliyor veya tamamen kapatabiliyorsunuz. Burada seçim size kalmış.

Kulaklığın ses performansına gelirsek, gerçekten iyi ses verdiğini söyleyebiliriz fakat sınıf lideri olmadığını da ilave etmeliyiz. Sunduğu ses temiz, baslar kendini hissettiriyor fakat ezici değil, tizlerin dengesi de yine cızırtı seviyesine çıkmıyor. Bu yönlerden gayet keyifli bir kulaklık olmuş. Fakat bu konuda açıkçası daha önce incelediğimiz Sony 1000xM2 modelinin hakkını teslim etmek gerek. Zira o model ses konusunda çok daha başarılıydı. İki cihaz arasındaki önemli bir fark da aptX desteği oluyor. QuietComfort 35 II'de aptX desteği ne yazık ki yok. Bu da kablosuz ses performansını etkileyen bir unsur kuşkusuz.

Cihazın pil ömründen de bahsedelim. QuietComfort 35 II, sürekli kullanımda 20 saate kadar müzik dinletisi sağlayabiliyor. Bu anlamda da Sony 1000xM2 ile muadil olduğunu söyleyebiliriz.

Yaklaşık 2.5 saat içinde tam kapasite şarj olabilen kulaklık, 15 dakikalık hızlı şarj ile yine 2.5 saatlik bir kullanım sağlıyor.

Son olarak QuietComfort 35 II'nin Bose Connect adında bir uygulaması olduğundan da bahsedelim. Bu uygulamayı mobil cihazınıza indirerek kulaklığı kontrol edebiliyor ve pek çok ayarlamayı buradan da yapabiliyorsunuz. Bu uygulama üzerinden, Google Asistan ve Alexa ayarlarına da erişebiliyorsunuz. Böylece Action Button'a bastığınızda sanal asistanlarınıza bağlanabilirsiniz. Öte yandan biz kulaklığı büyük oranda Samsung Galaxy Note 9 üzerinden kullandık. Yine Voice Control ile Bixby'ye de erişebiliyorsunuz.

Özetle

Bose QuietComfort 35 II, başarılı bir kulaklık. Dengeli ses performansıyla pek çok kullanıcı tarafından mutlaka beğenilecektir kanaatindeyiz. Özellikle gürültü engelleme özelliği ile öne çıkan model, öte yandan başta da söylediğimiz gibi 3000 TL civarında fiyatıyla da dikkat çekiyor. Sanal asistan desteği, konforlu yapısı ve uzun pil ömrüyle de beğenilen QuietComfort 35 II, tüm bu yönlerine karşın karşısında önemli rakipler bulunduruyor. Bunların başında da kuşkusuz 1000xM2 modeli yer aldığını da söylemek lazım.

Kimler Almalı

Özellikle gürültü engelleme özelliğiyle sınıf lideri bir kulaklık arayan ve iyi bir ses performansını gözeten kullanıcılar Bose QuietComfort 35 II'yi tercih edebilirler.

Alternatifleri

Daha uygun fiyatıyla dikkat çeken Sony 1000xM2, Bose QuietComfort 35 II'e iyi bir alternatif oluyor.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Bose QuietComfort 35 II
Ürün Markası Bose
CHIP Online Notu
83
Pil Ömrü 20 saate kadar
Hızlı Şarj 15 dakika
Şarj Süresi 2.5 saate kadar
Boyutlar 18 x 17 x 8 cm
TipKulak üstü
BağlantıBluetooth 4.0
Ağırlık234 gr.
Okuyucu Yorumları