USB 3.0 portu az geliyorsa...

USB 3.0 portunun azlığından şikayet eden kullanıcılar için iyi seçim.

CHIP Online Notu 71
  • 7 USB 3.0 portu
  • Tak-çalıştır kullanım
  • 1 hızlı şarj portu
  • Fiyat avantajı
  • Tek adet hızlı şarj portu
  • Güç butonları ve LED ışıklandırmalar

Eğer bilgisayarınızdaki USB portu sayısı az ise çözüm elbette alternatif port çözümlerinde yatıyor. Artan USB 3.0 ihtiyacıyla birlikte son günlerde bu tip ürünlere fazlasıyla sık rastlamaya başladık. Kısa bir süre önce bunlara bir örnek de TP-Link'in UH720 modeli gelmişti hatırlarsanız. Bu defa da Dark'ın Connect Master U371 isimli modelini inceleyeceğiz. USB 3.0 bağlantı noktalarını yediye kadar arttıran Connect Master, ayrıca üzerinde yer verdiği hızlı şarj özelliği sunan ek USB portuyla birlikte ilgi çekici görünüyor.

7+1 port desteği

Connect Master'ın üzerinde 7 adet USB 3.0 portu bulunuyor. Böylece az sayıda USB 3.0 portu sahibi olan bilgisayarlara çeşitlilik getiren cihaz, ayrıca kenarında ek bir USB portu daha bulunduruyor. Bu ek USB portunun özelliği hızlı şarj imkanı tanıması. 2A gücünde çıkış kapasitesine sahip olan bu USB portuyla birlikte akıllı telefon ve tabletinizi normal USB portlarına oranla daha hızlı biçimde şarj edebiliyorsunuz. Daha önce incelediğimiz TP-Link UH720 modelinde bu çıkışlardan iki adet vardı, onu da bu noktada söylemek lazım.

Connect Master'ın üzerindeki USB portlarının aralıkları ideal. Yan yana yedi adede kadar USB bellek veya bilgisayara USB üzerinden bağlanabilecek cihazları rahatlıkla bağlayabiliyorsunuz. Elbette cihazın çalışması için onu bir USB portuna bağlamanız gerekiyor. Cihazın ayrıca bir adaptörü de bulunuyor.

Kullanımıyla gayet beğendiğimiz Connect Master, elbette her USB 3.0 cihazı gibi USB 2.0'lı cihazlarla da uyumlu.

USB'lere güç verin

Connect Master'ın başarılı işlevinden ziyade daha çok dikkat çeken bir yanı var ki bu da mavi renkli LED ışıklandırmaları ve her USB portunun yanında yer alan güç butonları. Cihazı direkt olarak bilgisayarınıza taktığınızda her USB portunun üzerinde yer alan mavi renkli LED yanıyor. Daha sonra aralarında kullanmadığınız USB portu varsa, isterseniz bu portları hemen yanlarındaki güç butonlarına basarak kapatabiliyor ve gücü kesebiliyorsunuz. Bu, hangi portun kullanılıp kullanılmadığını anlamak için bir işaret olarak bizlere sunulmuş, fakat açıkçası biz bu ayrıntıyı gereksiz bulduk. Zira dolu olmayan portlar kullanılmıyor, ayrıca bir güç butonuna basarak portu kapatmanın çok da esprisi yok bizce. Öte yandan bununla her defasında uğraşmak istemeyen kullanıcılar olacaktır ve tüm portlar üzerinde yanan mavi ışıklar da rahatsız edici bulunabilir. En azından biz bu ışıklandırmalı yapıyı estetik olarak çekici bulmadık. Öte yandan güç butonlarının gerekli olmadığı kanısındayız.

Özetle

Toparlayacak olursak Dark Connect Master U371 modeli, az sayıda USB 3.0 portuna sahip olan kullanıcılar için büyük kolaylık sağlayan cihazlar arasında kendine iyi bir yer buluyor. 7 adede kadar USB 3.0 port desteği vermesi ve hızlı şarj özelliği sunan ek portuyla gelmesi cihazın avantajları arasında. Her ne kadar hızlı şarj portları TP-Link UH720 modelinde iki adet olsa da, Connect Master modeli de fiyat avantajıyla karşımıza çıkıyor. Ancak Connect Master'ın USB güç butonlarını çok kullanışlı bulmadığımızı da söyleyelim ve cihazın fiyatının 142 TL dolaylarında olduğunu da belirtelim.

Kimler Almalı

Dark Connect Master U371, USB 3.0 portunun azlığından şikayet eden kullanıcılar için iyi bir seçim olabilir.

Alternatifleri

Dark Connect Master U371'e alternatif olarak elbette kısa bir süre önce incelediğimiz TP-Link UH720 modelini gösterebiliriz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Dark Connect Master U371
Ürün Markası Dark
CHIP Online Notu
71
Çıkış Arabirimi 7+1 USB 3.0
Güç 5V-2A
Desteklenen Sistemler Windows, Mac OS X
Okuyucu Yorumları