Türkiye'nin ilk Intel Android tableti.

Türkiye'nin ilk Intel Android tableti olarak lanse edilen EasyPad R10S, kalbinde Intel Atom taşıyor.

Exper EasyPad R10S İnceleme
CHIP Online Notu 81
  • Intel Atom işlemcili
  • Ekran kalitesi
  • Şık tasarımı
  • Arka kamerası yok

Son zamanlarda haberlerimizde de sıkça yer verdiğimiz gibi, Intel işlemcili Android tabletleri görmeye hazırlanıyorduk. Sonunda ilk örneği Exper sundu ve tablet kullanıcılarının karşısına EasyPad R10S ile çıktı. Türkiye'nin ilk Intel Android tableti olarak lanse edilen Exper EasyPad R10S, 10 inç boyutlu tablet arayışındaki kullanıcılara hitap ediyor.

Exper EasyPad R10S tablet, Intel Atom X86 mimarisine sahip Z2460 işlemcinin sahibi. 1.60 GHz değerinde performans sunan Exper EasyPad R10S, Intel'in Atom gücüyle tablet platformunda iyi işler çıkartıyor. Android işletim sistemiyle birlikte performans odaklı tablet isteyenlere hitap eden Exper EasyPad R10S, Android işletim sisteminin verimliliğini başarılı bir şekilde yansıtıyor. Teknik birimleri arasında 1 GB kapasiteli bellek bulunduran Exper EasyPad R10S, buna 16 GB'lık dahili depolama alanını da ilave ediyor ve böylece geniş bir uygulama ve doküman kapasitesi sunuyor. MicroSD kart desteğiyle birlikte 32 GB'a kadar bu kapasiteyi arttırabilmeniz de mümkün. Elbette Android markete destek veren Exper EasyPad R10S ile kolay bir şekilde Google Play Store hesabınızla oturum açabilir ve dilediğiniz uygulamayı hızlı bir şekilde indirebilirsiniz. Exper EasyPad R10S ile internete bağlanabilmek için tek yapmanız gereken Wi-Fi bağlantısını aktif hala getirmek. 802.11 b/g/n desteği sunan Exper EasyPad R10S, böylece çevrenizdeki kablosuz bağlantılardan en iyi şekilde yararlanabilmenize olanak tanıyor.

Dediğimiz gibi Exper EasyPad R10S 10 inç boyutunda; bu da demek oluyor ki 10 inç büyüklüğünde bir ekranı bulunuyor. IPS panel teknolojisine sahip 10.1 inç büyüklüğündeki ekranıyla oldukça şık ve kaliteli bir görsellik sunan Exper EasyPad R10S, 1280x800 piksel ekran çözünürlüğüne sahip. Ekranı IPS panel olması neticesinde geniş görüş açısı sunmayı başaran Exper EasyPad R10S, 179 dereceye kadar görüş alanı sunabiliyor. Ekranın hemen üzerinde 1.3 megapiksellik bir ön kamera bulunduran tabletin arka panelde ise herhangi bir kameraya yer verilmemiş. Açıkçası cihazın üzerinde bir arka kamera görmeyi isterdik. 9.5 mm inceliğe ve yalnızca 535 gram ağırlığa sahip olan Exper EasyPad R10S, 5 saat 10 dakikalık pil ömrüyle de yanınızda rahatlıkla taşıyabileceğiniz bir tablet olarak öne çıkıyor. Tasarımıyla da şık bir görünüme sahip olan Exper EasyPad R10S, 599 TL'lik bir fiyat etiketine sahip.

Özetle

Intel Atom işlemcisiyle dikkatleri üzerine çekmeyi başaran Exper EasyPad R10S, Android işletim sisteminin verimliliğini Atom gücüyle iyi bir şekilde harmanlıyor.

Alternatifleri

Exper EasyPad R10S'in arka kamerası bulunmuyor. Eğer satın almak istediğiniz tablet üzerinde bir arka kamera olmasını istiyorsanız farklı modellere yönelebilirsiniz.
Teknik Özellikler
Ürün Modeli Exper EasyPad R10S
Ürün Markası Exper
CHIP Online Notu
81
İşletim SistemiAndroid 4.0
İşlemciIntel Atom Z2460
İşlemci Hızı1.6 GHz
Ekran Boyutu10.1 inç
Ekran Çözünürlüğü1280 x 800 px
Bellek (RAM)1 GB
Dahili Depolama16 GB
Arttırılabilir Depolama32 GB
Ön Kamera1.3 MP
Wi-FiVar
NFCYok
3GYok
GPSYok
LTE (4G)Yok
BluetoothYok
MicroSDVar
HDMIYok
USBVar
Boyutlar164 x 258.3 x 9.5 mm
Ağırlık535 gr.
Okuyucu Yorumları