Oyunlar onun işi.

Yeni oyuncu bilgisayarınızı nasıl toplayacağınızı daha fazla düşünmeyin.

Exper Xcellerator SX75 İnceleme
CHIP Online Notu 94
  • Etkileyici performans
  • Kaliteli bileşenler, sessiz çalışma
  • Blu-ray combo sürücü olabilirdi.

Taşınabilir bilgisayarların revaçta olduğunu herkes kabul ediyor ancak masaüstü bilgisayarların da yeri her zaman başka değil mi? Masaüstü bilgisayar tutkunları söz konusu sevdadan çok zor vazgeçiyor veya bir zaman sonra tekrar masaüstü tercih etmeye başlıyor. Günlük işler ve basit uygulamalar için taşınabilir bilgisayarlar çoğu zaman yeterli gelse de söz konusu performans olduğunda masaüstü bilgisayarların boşluğu ne yazık ki doldurulamıyor. Üstelik masaüstü bilgisayar kullanıcıları için çoğu zaman yüksek performansa ulaşmanın daha az bir maliyeti oluyor. Dahası güncelleme imkanı var ve uzun vadede daha karlı bir yatırım haline gelebiliyor. En önemli detaylardan biri de benzer donanımlardaki bir masaüstü ve taşınabilir bilgisayarda da hangisinin üstün olduğu... Sonuca baktığımızda piyasada performans seviyesine hitap edecek şekilde toplanan masaüstü bilgisayar sayısı hayli az. Özellikle Exper'in Xcellerator serisi bilgisayarlarını incelemenizi tavsiye ediyoruz. Ailede farklı donanımlara sahip beş farklı seçenek yer alıyor ve fiyatlar 1299 USD ile 2099 USD arasında değişiyor. Serideki en güçlü model olan SX75, mutlaka ilginizi çekeceğini düşündüğümüz bir hazır oyuncu bilgisayarı. Elbette piyasadaki en güçlü oyuncu masaüstü bilgisayarı diyemeyiz ancak çalıştıramayacağı ve Full HD çözünürlükte tam detay oynayamayacağı oyun yok.

Exper Xcellerator SX75'in donanımı bir hayli güncel. Intel'in üçüncü nesil Core i7 3770K işlemcisi kullanılıyor. Dört çekirdekli olan ve aynı zamanda sekiz tane paralel işlem yapabilen 3.5 GHz frekanstaki işlemci için şaşırtıcı performans sağlamak işten bile değil. Çarpan kilidi olmadığından yüksek düzeyde overclock'a da imkan sağlayan işlemci, tek çekirdek odaklı olan uygulamalarda hızını kendiliğinden 3.9 GHz seviyesine çekerek performansı yükseltiyor. Kasanın içine baktığımızda işlemci soğutucu olarak Thermalfly firmasının stok benzeri bir modelinin tercih edilmiş olduğunu görüyoruz. Overclock konusunda işlemciye yeterli geleceğini söylemek doğru değil ancak soğutma işini kurtaracak düzeyde. Sistemdeki bellek miktarı ise 8 GB ve seçim Kingston HyperX'ten yana. Anakartta toplam dört adet bellek yuvası var ve iki tanesi belleklere ayrılmış durumda. Exper Xcellerator SX75'te temel olma görevini ise Asus'un Intel P67 yonga setli P8P67 LE anakartı üstleniyor. Anakart da özellikle daha güncel bir yonga setinden yana tercih edilmeliydi diye düşünüyoruz. 120 GB kapasitedeki SanDisk Extreme SSD ve 1 TB kapasiteli Seagate Barracuda ST1000DM003 sabit diskin performansı görülmeye değer. Kesinlikle daha fazlasını aratmıyorlar. Optik sürücü olarak çift katmanlı bir DVD yazıcı bulunuyor. Blu-ray yazıcı gibi bir donanıma yer verilmemesi yerinde olmuş ancak belki Blu-ray de okuyabilen bir combo sürücü uygun olabilirdi.

Oyunlarda tüm görevi üstlenen grafik kartı da Asus etiketini taşıyor. DirectCU II soğutma sistemine sahip olan GeForce GTX 580 grafik işlemcili kart, üç yuva yer kaplıyor ve çok üstün bir performans sağlıyor. Günümüzün tek grafik işlemcili en üstün grafik kartlarından biri olan Asus GeForce GTX 580 DirectCU II aynı zamanda overclock'a dair birçok önemli özelliği de bünyesinde barındırıyor. Genel olarak Exper Xcellerator SX75'in overclock'la daha da hızlı bir bilgisayar haline geleceği gözlerden kaçmıyor. Exper'in ihtişamlı görünmesini sağlayan kasayı ise IN-WIN sağlıyor. Full Tower yapısında olan Dragon Racer kasadaki güç kaynağı 800W ve Aerocool markasına sahip.

Özetle

Exper Xcellerator SX75, tam anlamıyla oyunculara hitap eden bir masaüstü bilgisayar. Oyunlarla aranız olmayabilir ancak yine de güçlü bir bilgisayara ihtiyaç duyuyorsanız nasıl toplamanız gerektiğini düşünmeye artık gerek kalmıyor.

Alternatifleri

Özellikle oyun odaklı ve performans seviyesindeki masaüstü bilgisayarların sayısı ne yazık ki bir elin parmakları kadar değil. Dolayısıyla Exper Xcellerator SX75 önemli bir seçenek.
Teknik Özellikler
Ürün Modeli Exper Xcellerator SX75
Ürün Markası Exper
CHIP Online Notu
94
İşlemci Intel Core i7 3770K
Anakart Asus P8P67 LE
Sistem Belleği 8 GB
Depolama 120 GB SanDisk Extreme SSD + 1 TB Seagate Barracuda ST1000DM003
Grafik Kartı Asus GeForce GTX 580 DirectCU II
Okuyucu Yorumları