Yoga Tablet'i test ettik!

Farklı kullanımı, uzun pil ömrü ve ilginç tasarımıyla dikkatinizi çeken Yoga Tablet'i test ediyoruz!

CHIP Online Notu 86
  • Uzun pil ömrü
  • Çekici ve akılcı tasarım
  • İncelik
  • Kullanışlı performans
  • Full HD değil
  • Hoparlörler
  • Arka kamera

Lenovo Yoga Tablet 10 sizin olabilir, kazanmak çok kolay! Daha fazla bilgi almak için Lenovo Türkiye'nin sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Lenovo'nun farklı kullanım şekillerini gözeten tasarımlarıyla ilginç ve kullanışlı bir platform halini alan ve bu nedenle kullanıcılar tarafından sevilen Yoga serisi, Tablet 10 modeliyle birlikte genişlemesini sürdürüyor. 10 ve 8 inç ekran boyutlarına sahip farkı boyutlarda kullanıcılara sunulan Yoga Tablet, hem Wi-Fi hem 3G olarak da model seçeneklerine ayrılıyor.

Test merkezimize gelen Yoga Tablet 10 hakkında söyleyeceğimiz ilk şey, aslında daha incelemeye geçmeden önce bile cihaz hakkında olumlu bir fikre kapıldığınız olacak. Zira tam 18 saatlik bir pil ömrüne sahip olduğu bilgisi bile Yoga Tablet 10'a ısınmanız için başlı başına bir sebep. Yalnızca farklı tasarımı ile değil, kullanılabilirliğiyle de oldukça esnek davranan tablet, bakalım ilk başta edindiğimiz bu olumlu izlenimi genele yansıtıyor mu?

Çekici ve kullanışlı tasarım

Lenovo Yoga Tablet 10 sizin olabilir, kazanmak çok kolay! Daha fazla bilgi almak için Lenovo Türkiye'nin sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Yoga Tablet 10'un farklı tasarımı kullanım şeklini direkt etkileyen sebeplerden. Ağırlık merkezini değiştiren ve farklı kullanım şekilleri sağlayan aparat ve pil silindirine sahip olan tablet, 3 ayrı şekilde kullanılabiliyor. Yatay ve dikey düzlemin yanı sıra elde de rahatlıkla tutulabilecek olan tablet, ayrıca bir isteğe bağlı olarak edinebileceğiniz klavyesiyle de tablet PC olarak kullanılabiliyor. Ürün bize Bluetooth klavye setiyle birlikte geldi böylece tableti bu yönüyle de inceleyebildik.

Yoga Tablet 10'un detaylarına geçmeden önce tasarımıyla ele alalım. 18 saate kadar pil ömrü sunuyorsa tabletin oldukça kalın bir bataryaya sahip olması gerekli değil mi? Hayır, bataryasını silindir şeklindeki bölümde bulunduran tablet, hem tasarımıyla oldukça ince, hem kütlesiyle oldukça hafif. 10.1 inç boyutundaki tabletin ortalama 550 gram ağırlığında olduğunu varsayarsak, Yoga Tablet 10, 610 gramlık ağırlığıyla gayet kabul edilebilir. Ayrıca tabletin kenarlarının 3 mm'ye kadar inceldiğini de ekleyelim.

Oldukça zarif görünen Yoga Tablet 10, 10.1 inç HD ekran sahibi. 1280x800 piksel çözünürlüğündeki ekranıyla yüksek kontrast oranı sunuyor. Memnuniyet verici bir görsellik sunan tablet, IPS panel olmasıyla 178 dereceye kadar görüş açısı sunabiliyor. Ekranla ilgili tek sıkıntımız Full HD desteği göstermemesi oldu. Bu arada ekranın 16:10 oranında olduğunu da söyleyelim.

Yer alan birimler

Lenovo Yoga Tablet 10 sizin olabilir, kazanmak çok kolay! Daha fazla bilgi almak için Lenovo Türkiye'nin sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Ön ve arka yüzünde kamera bulunduran tablet, ön kamerasıyla 1.6 MP, arka kamerasıyla ise 5.0 MP çözünürlük sunuyor. Ön yüzdeki kamera işinize oldukça yarıyor. Görüntülü görüşmeleri rahatlıkla yapabiliyorsunuz. Arka kameranın ise konumunu beğenmedik. Arka yüzeyde köşeye konumlanmış olan kamera, performansıyla da pek iyi değil. Fotoğraf ihtiyacını karşılıyor, ancak cep telefonunuz varken tabletle fotoğraf çekmeyeceğinizden eminiz.

Bataryasının hemen üzerinde açılabilir bir stant bulunduran tablet, böylece masa üzerine rahatlıkla konumlanabiliyor. Açılan standın altında bir microSD kart girişi de bulunan tabletin dahili hafızası 16 GB değerinde. İsterseniz bunu microSD kart ile 64 GB daha arttırabilmeniz elinizde. Yine burada hoparlörlerin Dolby destekli olduğuna dair bir logo görüyoruz. Tabletin ön tarafında yer verilen hoparlörleri konumları itibariyle de beğendik. Ancak maksimum ses seviyesinde dahi ses kalitesinin zayıf olduğunu söylememiz gerek.

İsterseniz tablet olarak kullanabileceğiniz Yoga Tablet 10, isteğe bağlı olarak satılan Bluetooth klavyesiyle birlikte farklı bir platforma dönüşebiliyor. Bu tuş takımını da inceleme fırsatı bulduk. Genel kullanımıyla oldukça memnun kaldığımızı söyleyelim. Tuşların konumları ve büyüklükleri kullanım için gayet ideal. Tuş takımının alt tarafındaki touhcpad de kullanıma yarar sağlıyor.

Teknik öğeler ve performans

Lenovo Yoga Tablet 10 sizin olabilir, kazanmak çok kolay! Daha fazla bilgi almak için Lenovo Türkiye'nin sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Yoga Tablet 10, işletim sistemi olarak Android 4.2.2 sürümünü kullanıyor. Özelleştirilmiş bir arayüz kullanan tabletin bu arayüzü tasarım itibariyle kullanıcıları ikiye bölebilir. Bazıları bu tasarımı beğenecekken, bazıları çok basit bulabilir. Ancak bizce çok rahatsız edici durmuyor. Performans noktasında tabletin işletim sistemi gayet iyi çalışıyor. Menüler ve ekranlar arasında rahatlıkla dolaşabiliyorsunuz.

İşlemci hanesine baktığımızda burada Qualcomm'un en dişli rakiplerinden birini görüyoruz. MediaTek markası tarafından üretilen MTK 8389'u taşıyan tablet, 4 çekirdekli işlemcisiyle 1.2 GHz hızında çalışıyor. CPU Prime'da yaptığımız testte 3096 puan alan tablet, 4 çekirdekli MTK 6589 işlemciyi kullanan Vodafone Smart Tab III'e oldukça yakın bir performans gösteriyor.

Tablet, grafik hanesinde pek çok tablette karşımıza çıkan PowerVR SGX 544MP ile çok parlak bir grafik çizmiyor. 3DMark'ta pek iyi sonuçlar aldığını söyleyemeyiz. Ancak normal kullanımlarda performans konusunda endişeniz olmasın. 1 GB RAM ve 16 GB ROM teknik birimlerinin de sahibi olan tablet, internet dolaşımlarında da başarılı. Vellamo'dan 1474 skorunu alan tablet, uzun saatler boyunca sörf yapabilmeniz için iyi bir platform.

Harika pil performansı

Lenovo Yoga Tablet 10 sizin olabilir, kazanmak çok kolay! Daha fazla bilgi almak için Lenovo Türkiye'nin sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Yoga Tablet 10'un çıkış noktalarından biri, başta da bahsettiğimiz gibi uzun soluklu kullanım sağlayan uzun mu uzun pil ömrü elbette. 18 saate kadar pil ömrü sunduğu ölçülmüş ve kanıtlanmış olan tablet, elbette kullanım şekline göre bu sürede değişiklik gösterebiliyor. Elbette biz de tableti bu yönüyle test ettik. 5 saat 40 dakikalık bir sürenin ardından tam kapasite şarj edebildiğimiz tablet, normal kullanımlarda 11 saat 43 dakikalık pil performansı gösterdi. Tam zamanlı internet üzerinde ise 7 saat 4 dakika kadar vakit geçirebildik. Elbette ekran parlaklığını kısarak veya kullanımı biraz daha sınırlandırarak 18 saate de erişebilirsiniz. Ne olursa olsun tablet piyasasında maksimum süre olarak ortalama 10 saatlik süreyi gözeten tabletlere kıyasla daha uzun pil ömrü sunduğu açık ki, Yoga Tablet 10'u bu yönüyle oldukça beğendiğimizi rahatlıkla söyleyebiliriz.

Özetle

Yoga Tablet 10'u tasarım olarak oldukça kullanışlı bulduk. Silindir şeklinde batarya biraz kalınca olsa da tabletin uzun süreler çalışabilmesi için gayet iyi bir hamle olmuş diye düşünüyoruz. Ayrıca tabletin alüminyum tasarımı da oldukça güzel görünüyor. İsteğe bağlı olarak klavye setiyle kullanılabilmesi ve standıyla da oldukça kullanılabilirliğine ek puan kazandırıyor.

Tasarımın yanı sıra performansıyla da genel olarak memnun edici bulduğumuz Yoga Tablet 10, MTK işlemcisiyle yeterli seviyede. Yoğun grafik uygulamalarını çalıştırmadığınızda memnun kalacaksınızdır diye düşünüyoruz. Elbette tablette oyun oynayabilirsiniz.

Tabletin en dikkat çekici özelliği ise elbette uzun pil ömrü. Biz yaptığımız testlerde 11 saati aştık. Bu da oldukça iyi bir süre doğrusu. Eğer uzun süre kullanabileceğiniz bir tablet arıyorsanız Yoga Tablet 10'u tercih edebilirsiniz.

Kimler Almalı

Lenovo Yoga Tablet 10 sizin olabilir, kazanmak çok kolay! Daha fazla bilgi almak için Lenovo Türkiye'nin sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Uzun pil ömrüne sahip kullanışlı bir tablet arayanlar Yoga Tablet 10'u tercih edebilirler.

Alternatifleri

Yoga Tablet 10'a alternatif olarak Asus tarafında Memo Pad FHD 10'u tavsiye edebiliriz. Full HD ekran çözünürlüğü sunan Memo Pad FHD 10, Yoga Tablet 10'dan biraz daha hızlı performans göstermesiyle dikkat çekiyor.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Lenovo Yoga Tablet 10
Ürün Markası Lenovo
CHIP Online Notu
86
İşletim SistemiAndroid 4.2
İşlemciMediatek MTK 8389
İşlemci Hızı1.2 GHz
Çekirdek (CPU)4
Ekran TeknolojisiIPS LCD
Ekran Boyutu10.1 inç
Ekran Çözünürlüğü1280 x 800 px
Grafik İşlemciPowerVR SGX 544MP
Bellek (RAM)1 GB
Dahili Depolama16 GB
Arttırılabilir Depolama64 GB
Ön Kamera1.6 MP
Arka Kamera5.0 MP
Wi-FiVar
NFCYok
3GYok
GPSVar
LTE (4G)Yok
BluetoothVar
MicroSDVar
HDMIYok
USBYok
Pil Kapasitesi9000 mAH
Pil Ömrü18 saat
Boyutlar261 x 180 x 7.6 mm
Ağırlık610 gr.
Okuyucu Yorumları