Yıldırım gibi e-posta istemcisi

Firefox internet tarayıcısının başarısı öngörülenin çok üzerinde. Bu ay incelemelerimiz arasında, Firefox’u hazırlayanlardan iddialı bir e-posta istemcisi var: Mozilla Thunderbird. Yazılım, hızlı bir kurulumun ardından saniyeler içinde çalışmaya hazır hale geliyor.

Mozilla Thunderbird 1.0 İnceleme
CHIP Online Notu 65

Outlook’a nazaran hızlı çalışan Thunderbird, arayüzünde de Firefox tadı taşıyor. Thunderbird’e geçiş çok basit. Outlook, OE, Eudora veya Netscape Mail’den ayarları eksiksiz aktarabiliyor. Platform bağımsız olması nedeniyle Windows, Linux ve MacOS’ta çalışabiliyor.Programda tüm POP3 ve IMAP hesaplarınızı Global Inbox özelliği ile tek bir posta kutusunda birleştirmeniz mümkün. Özelleştirilmiş görünümler ile posta kutunuzu organize etmek kolay. Güvenlik açısından da program başarılı. Spam konusunda başlarda biraz eğitilmesi gerekiyor ama virüs potansiyeli bulunan JavaScript’leri engelleyebiliyor. Thunderbird haber gruplarına ve RSS haberlerine de erişmenizi sağlıyor. Programın en önemli eksiği, takvim/ajanda özelliğinin bulunmaması.

Özetle

Ücretsiz Thunderbird, POP3 ve IMAP kullanıcıları için ideal. Hotmail için eklentiye ihtiyaç duysa da Gmail gibi ücretsiz bir POP3 hesabı ile Thunderbird sizi memnun edebilir.
Teknik Özellikler
Ürün Modeli Mozilla Thunderbird 1.0
Ürün Markası Mozilla
CHIP Online Notu
65
Okuyucu Yorumları