Oyunculara özel MSI GE60 2OC testte!

Oyunculara özel MSI GE60 2OC dizüstü bilgisayarı test merkezimizde ağırladık!

CHIP Online Notu 95
  • Kışkırtıcı oyun performansı
  • Haswell işlemci
  • Kaliteli tasarım
  • Hafif
  • Yüksek performansta ısı sorunu
  • Ekran Full HD desteklemiyor

İyi bir oyun bilgisayarı almak isteyen kullanıcıların beklentilerini karşılayan dizüstü bilgisayar modelleri geliştiren MSI, gaming serisinde yer verdiği GE40 2OC Dragon Eyes modeliyle bizlerle birlikteydi. Dizüstü bilgisayara genel olarak baktığımızda tasarımıyla memnun edici olduğunu söyleyebileceğimiz GE40 2OC, performansıyla da bir hayli iddialı. Az sonra MSI'ın yeni modeline daha yakından bakacağız. Ancak daha önce dikkat çekmek istediğimiz bazı detaylar bulunuyor.

GE40 2OC Dragon Eyes oldukça güçlü bir model. Ancak bu gücünü daha ince ve hafif tasarımla buluşturan dizüstü bilgisayar, böylece oyun segmenti için sunulan "ağır" dizüstü bilgisayarlardan ciddi anlamda fark yaratabiliyor. Hafif ve ince bir gövdeye sahip olan dizüstü bilgisayar, en ince noktasında 22.3 mm, en kalın noktasında ise 29.2 mm'lik bir değerle bizleri karşılıyor. Bataryası dahil 2 kilogramlık ağırlığıyla 4 – 5 kilogramlık dizüstü bilgisayarlardan ciddi anlamda fark yaratmayı başaran MSI'ın bu modeli, böylece mobil oyuncular için gerçek anlamda iyi bir alternatif olarak görülebilir.

Ejderha gözlü tasarım

Başarılı bir tasarıma sahip olan GE40 2OC, alüminyum bir kapağa sahip. Kapağı üzerinde "ejderha gözü" logolu bir tasarım bulunduran dizüstünde, oyunculara rahat bir alan yaratması açısından geniş bir palm rest kullanılmış. Klavye yapısıyla ilk bakıldığında sıkışık, ancak kısa bir kullanım sonrası rahat bulacağınız bir tasarım sunan ürün, tamamen siyah renkli bir gövdeye sahip.

Siyah mat malzemeli bir ekranı bulunan GE40 2OC, 14 inç boyutunda bir ekrana sahip. 17 inç ekranlı dizüstü bilgisayarlarla karşılaştırıldığında daha küçük bir oyun alanı sunduğu bir gerçek, fakat bu görüntü alanı gayet ideal. Hem bu ekran boyutunun daha taşınabilir hafif ve ince bir tasarıma neden olması da sevindirici.

Ekran, gerek görüntü oranı gerek kalitesiyle gayet başarılı. 1600x900 piksel çözünürlük sunan ekran, belki Full HD çözünürlük sahibi olmadığı için eleştirilebilir. Fakat bunun dışında görüntü anlamında eksisi olmadığını söyleyelim.

Klavyenin altında minik bir touchpad bulunduran dizüstü, klavyesi gibi bu birimiyle de rahat kullanım sunuyor. Fakat kullanmak istemezseniz kilidi kullanarak bu özelliği kapatabilirsiniz.

Notebook detayları

Dizüstü bilgisayarın çevresine bakmaya devam edecek olursak, gayet standart bağlantılar sunduğunu görüyoruz. Sol yanında iki USB 3.0 arabirimi sunan dizüstü, diğer yanında ise bir USB 2.0'a yer veriyor. Yine üzerinde Ethernet, VGA, kart okuyucu ve ses slotlarını görmek mümkün. Elbette HDMI çıkışı da dizüstü bilgisayarda bulunan bağlantılardan. Kablosuz bağlantıları arasında ise 802.11 b/g/n ve Bluetooth 4.0 bulunduran cihaz, NFC gibi yenilikçi kablosuz bağlantıları desteklemiyor. Zaten açıkçası şu zaman için bu bilgisayarda bunun gereği de yok. Bu gibi özellikler fiyatı direkt olarak arttıran sebepler. Bizce bu cihaz bu haliyle gayet yeterli.

MSI'ın bu modelinde optik sürücüden de vazgeçilmiş. Bizce bu iyi de olmuş. Genelde oyun için geliştirilen dizüstü bilgisayarlarda optik sürücü olarak Blu-ray tercih ediliyor ve bu da yine fiyat etiketini arttırıyordu. Kaldı ki artık oyunlar Steam gibi online mağazalardan satın alındığı için, oyuncular optik sürücüye çok ihtiyaç duymuyorlar. O sebeple GE40 2OC'de optik sürücü bulunmaması da bir eksi değil.

GE40 2OC ile ilgili performans testlerimizden bahsetmeden önce bir de cihazın ses tarafından bahsedelim. Dizüstü bilgisayarın üzerinde bulunan Exclusive Audio Boost teknolojisiyle %30 oranında daha temiz sesler verebilecek yapıda olduğunu söyleyelim. Böylece ister cihazın hoparlörlerinden ister kulaklıktan iyi ses performansı bekleyebilirsiniz. Özellikle FPS oyunlarında önemli olan ayak sesleri ile silah seslerinin yönünü doğru algılayabilmeniz açısından bu özellik gayet memnun edici.

Kışkırtıcı performans

Ve geldik GE40 2OC Dragon Eyes'ın teknik kadrosu ve performans notlarına. Dizüstü bilgisayarın üzerinde gerçekten memnun edici teknik birimler bulunuyor. Ama öncelikle incelediğimiz modelin Windows 8.1 Pro işletim sistemiyle geldiğini söyleyelim.

Dizüstü bilgisayarın işlemci birimine bakacak olursak, burada elbette Intel'in Core i7 işlemci ailesiyle karşılaşıyoruz. 4702MQ gibi bu yılın ikinci çeyreğinde piyasaya çıkmış olan Haswell işlemci sahibi olan GE40 2OC, böylece gayet tatmin edici. 2.20 GHz hızında çalışan bu işlemci oyunlarda adeta uçmanız için başlı başına iyi bir sebep. Diğer yandan 8 GB DDR3 bellekle desteklenen işlemci, bunun yanında Nvidia GeForce GTX760M ekran kartının da sahibi. 2 GB GDDR5 kapasiteli belleklerle donatılmış olan ekran kartı, böylece son dönem oyunları bırakın, gelecek dönem oyunları da rahatlıkla oynayabilmenizi sağlayacak. Depolama birimine baktığımızda 7200 RPM'lik 750 GB HDD ve 128 GB SSD'yi getiren dizüstü, böylece bu anlamda da başarılı.

Sıra geldi GE40 2OC ile oynadığımız oyunlara. Battlefield 3, Crysis 3, BioShock Infinite gibi oyunlarda harika performans aldığımızı söyleyebileceğimiz dizüstü bilgisayar, en üst çözünürlük oranlarında dahi rahat bir performans almanızı sağlıyor. Böylece bu dizüstü bilgisayarı tercih ederken, bu ve türev oyunları iyi detaylarla rahatlıkla oynayabileceğinizi bilmeniz gerekli.

Peki, dizüstü bilgisayar üst düzey performans sırasında ne kadar ısınıyor? İşte bu konuda GE40 2OC de aynı kategoriyi paylaştığı ürünlerle yine aynı kaderi paylaşıyor. Bileğinin altında bir ısıyla yaşamaya alışan oyuncuları pek rahatsız edeceğini sanmıyoruz, fakat yine de bilgisayarın ısındığı bir gerçek. Ancak böyle bir oyun performansı için bu sıcaklık gayet normal.

Özetle

MSI GE40 2OC Dragon Eyes, oyunculara sunulmuş harika bir seçenek. Kaliteli tasarımı ve hafif ile ince yapıda olmasıyla mobil oyuncuları da sevindirecek olan dizüstü, yüksek oyun performansıyla da göz dolduruyor. Bu arada GE40 2OC'nin sahip olduğu performansa göre fiyatının gayet uygun olduğunu söyleyelim. Bize verilen bilgiye göre GE40 2OC'nin fiyatı 3.145 TL dolaylarında.

Kimler Almalı

5 – 6 kiloluk dev oyun notebook'larından kaçan kullanıcılara rahatlıkla tavsiye edebileceğimiz MSI GE40 2OC, yüksek oyun performansını daha kompakt tasarımda sunuyor.

Alternatifleri

"Ben bu ekran boyutuna sığamam," diyen kullanıcılar için MSI'ın aynı kategoride yer verdiği daha geniş boyutlu dizüstü bilgisayar modelleri de bulunuyor. Onları inceleyebilirsiniz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli MSI GE40 2OC Dragon Eyes
Ürün Markası MSI
CHIP Online Notu
95
İşletim Sistemi Windows 8.1 Pro
İşlemci Intel Core i7-4702MQ 2.20 GHz
Ekran 14 inç HD+ (1600x900)
Ekran Kartı Nvidia GeForce GTX760M 2 GB GDDR5
Bellek 8 GB DDR3
Sabit Disk 750 GB + 128 GB SSD
Kamera HD type (30 FPS @720p)
Optik Sürücü Yok
Pil 6 hücreli
Bağlantılar USB 3.0 (2 adet), USB 2.0, HDMI, VGA, 802.11 b/g/n, Bluetooth 4.0, Ethernet, kart okuyucu
Boyutlar 339 x 22.3 - 29.2 x 239.4 mm
Ağırlık 2 kg
Okuyucu Yorumları