Bu üçünü bir kulaklıkta bulmak oldukça zor.

Müzikal performans, malzeme kalitesi ve uygun fiyat. Bu üçünü bir kulaklıkta bulmak oldukça zor.

CHIP Online Notu 93
  • Malzeme kalitesi
  • Ses performansı
  • Yüksek volume
  • Derin baslar
  • Fiyat avantajı

Müzik hayatınızın bir parçasıysa ve biraz da ses kalitesinden anlıyorsanız piyasada yer alan kulaklıklar arasında doğru seçimi yapmakta zorlanmayacağınız açık. O kadar çok marka ve model olmasına karşın hem malzeme kalitesi açısından hem ses performansı açısından elbette hem de fiyat noktasında memnun edici kulaklık setleri fazla yok. Bizim de incelerken arada sırada elimize geçen bazı modeller oluyor ki, bizi her anlamda kendinden memnun bırakıyor. Tıpkı bugün inceleyeceğimiz Philips'in SHL3565 kod adlı kulaklığı gibi.

DJ kulaklığını andırıyor

Hemen kısaca özetleyecek olursak Philips SHL3565, tasarımıyla olduğu kadar kullanım şekli ve elbette ses performansıyla da ideal bir kulaklık seti. Kulaklığın malzeme kalitesi son derece memnun edici. Öte yandan kullanım şekliyle de DJ kulaklıklarını andırıyor. Katlanabilen kulak üniteleri hem taşınabilirlik anlamında hem kullanım anlamında değer katıyor. Kulak ünitelerinin 40 mm'lik neodimyum sürücülerine sahip olduğunu da bu noktada söyleyelim.

Kulaklığın malzeme kalitesine baktığımızda daha önce incelediğimiz Sony MDR-1A kadar iyi olmadığını görüyoruz. Ancak oldukça yakın. Hatırlayacak olursanız Sony MDR-1A'in fiyatı 700 TL çizgisindeydi, elimizdeki model ise 200 TL civarında bir fiyat etiketine sahip. Bu açıdan değerlendiğimizde Philips'in bu kulaklığıyla gayet iyi bir iş başardığını söylemek gerek doğrusu.

1.2 metrelik bir kabloyla gelen Philips SHL3565, kablosu üzerinde telefon görüşmelerinizi yapabilmeniz için bir mikrofon noktası da bulunduruyor. Hazır kablodan bahsetmişken kablonun sabit olduğunu ve kablo kalitesiyle de iyi seviyede durduğunu söyleyelim.

Performans

Gelelim Philips SHL3565'in performansına. Ses kalitesini fazlasıyla beğendik. Az önce de bahsettiğimiz gibi en az Sony'in kulaklığı kadar memnun kaldığımızı bu noktada da söyleyebiliriz. Baslar ve tizler yerinde, öte yandan orta sesler de güzel. Kulaklığın düzgün bir frekans karakteristiği var.

Yine kulaklığın bir diğer artısıysa ses seviyesinin yüksek olması. Volume'ü yüksek kulaklık arayanlar Philips'in bu modelinden oldukça memnun kalabilirler. Derin bas seviyesiyle de beğendiğimiz kulaklıkta baslara ne kadar yüklenirseniz yüklenin patlamıyor. Bu da bas sevenler için güzel haber.

Son olarak ses izolasyonundan bahsedelim. Philips SHL3565, bu konuda da iyi iş çıkartıyor. Kulaklığın pasif gürültü izolasyonu iyi. Diğer yandan müzik dinlerken çevrenizi rahatsız etmenizi de engelliyor.

Özetle

Philips SHL3565, gayet başarılı bir kulaklık seti. Malzeme kalitesi, ses performansı ve fiyat çizgisiyle tam bir fiyat / performans ürünü olmayı başarıyor. Kulaklık hakkında herhangi bir olumsuz eleştiride bulunmak neredeyse imkansız. Bas ve yüksek volume'ü sevenler Philips'in bu kulaklığını yakından incelemeliler.

Philips SHL3565'in fiyatı ise 199 TL civarında.

Kimler Almalı

Philips SHL3565, iyi ses kalitesine sahip ve uygun fiyatlı bir kulaklık seti arayanlar için iyi bir tercih. Bas ve yüksek volume'ü sevenler Philips'in bu kulaklığını yakından incelemeliler.

Alternatifleri

Philips SHL3565'e direk muadil bulmak biraz zor. Ancak iyi ses kalitesine sahip ve malzeme kalitesi açısından da daha iyi seviyede bir kulaklık arıyorsanız size Sony MDR-1A'yı önerebiliriz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Philips SHL3565
Ürün Markası Philips
CHIP Online Notu
93
Yapı Kablolu
Üniteler 40 mm
Frekans Tepkisi 7 – 27,000 Hz
Empedans 16 Ohm
Hassasiyet 104 dB
Bağlantılar 3.5 mm
Kablo Uzunluğu 1.2 m
Ağırlık 185 gr.
Okuyucu Yorumları