Vestel'in yeni 3D Smart TV'si testte!

Vestel'in görüntü kalitesiyle bizi etkileyen 55 inç'lik 3D televizyonunu test ettik!

Vestel 3D Smart 55PF9090 İnceleme
CHIP Online Notu 82
  • Görüntü kalitesi
  • Renkler canlı
  • Şık görünüm
  • 3D performansı
  • 2D'den 3D'ye dönüşüm
  • Kalın gövde
  • Kurulumu zahmetli
  • Siyah dengesi

Son dönem akıllı televizyon yarışına yeni TV'si 3D Smart 55PF9090 ile katılan Vestel, oldukça şık bir ürüne imza atmış. İlk bakışta gerçekten şahane bir görselliğe sahip olduğunu söyleyebileceğimiz televizyon, özellikle yay şeklindeki standıyla ve oldukça ince ekran çerçevesiyle göz dolduruyor.

Test merkezimizde geçirdiği uzun sürenin ardından bu incelememizde Vestel 55PF9090'ın bizde bıraktığı izlenimlerinden bahsedeceğiz. Ancak şimdiden söyleyebiliriz ki, Vestel bu modeli gayet iyi kotarmış. Şık tasarımı, ince çerçeveli ekranı, 3D desteği ve 2D'den 3D'ye dönüştürme özelliği bir yana görüntü teknolojileriyle de öne çıkan 55PF9090, bakalım 55 inçlik ekranı içinde bizlere neler sunuyor.

55 inçlik dev ekran

Vestel 55PF9090, 55 inç gibi oldukça geniş bir ekranın sahibi. Hemen söyleyelim, eğer büyük bir oturma odanız yoksa, yani TV ile oturma grubunuz arasında çok kısa bir mesafe bulunuyorsa 55 inç ekranlı televizyonları tercih etmemenizi öneririz. Bunu 55PF9090'dan tamamen bağımsız olarak söylüyoruz. 42 inç veya 47 inçlik modeller daha kullanışlı olabilir ki incelediğimiz modelin 47 inçlik örneği de yine Vestel'de mevcut.

Yeniden televizyona dönelim... 55 inç boyutunda ekranıyla dev bir cüsseye sahip olan 55PF9090, Full HD çözünürlük sahibi. LED panelden oluşan ekran, iyi bir görüntü sunuyor. Geçirdiğimiz süre boyunca performansından gayet memnun kaldığımızı söyleyelim. 600 Hz görüntü sunan ekran, aksiyon sahnelerinde iyi iş başarıyor. Pixellence Görüntü İyileştirme teknolojisinin de sahibi olan televizyonun çok koyu sahnelerdeki performansı ise bizce biraz daha iyi olabilirdi. Karanlık sahnelerde detay kaybı yaşanabiliyor.

3D ve akıllı özellikler

55PF9090, 3D ve akıllı fonksiyonlara sahip bir televizyon. Beraberinde pasif 3D gözlükler de getiren televizyon, böylece oturma odanızı bir sinema salonuna çevirmenize olanak tanıyor. Elbette bu durumda film tercihlerinizi 3D'den yana kullanmanız gerekecek. Ancak şunu söyleyelim ki sonuç gayet başarılı. Televizyonun 3D performansından bizim kadar memnun kalacağınızı sanıyoruz. Derinlik hissini iyi bir şekilde verebilen televizyon, ince ekran çerçevesi sayesinde görüntünün "dışarıya çıkmasına" yardımcı oluyor.

3D yayın konusunda çok seçenek yok malum. O nedenle ek 3D içerik satın almayacaksanız da televizyonun 3D özelliğini kullanabilmeniz için bir çözüm sunulmuş. 55PF9090'nin 3D ayarları menüsünden 2 boyutlu görüntüleri 3 boyuta dönüştürebiliyorsunuz. Böylece standart yayınları 3D'ye "kısmen" de olsa dönüştürebilmeniz mümkün.

3D özelliğinin yanı sıra 55PF9090 akıllı özelliklere de ev sahipliği yapıyor. Wi-Fi bağlantısı ile kablosuz internete bağlanabiliyorsunuz. İnternete bağlandıktan sonra ister web tarayıcısı ile internette dolaşabilir, ister YouTube üzerinden video izleyebilirsiniz. Karar sizin. Social TV ile Twitter ve Facebook hesaplarınızı kontrol edebilir veya Skype üzerinden görüşmeler de yapabilirsiniz.

Geniş bağlantı seçenekleri

Bağlantı konusunda oldukça cömert davranan televizyon ihtiyaç duyulan tüm bağlantıları üzerinde bulunduruyor. 4 HDMI, 3 USB, 2 Scart girişleriyle sahibi olduğunuz tüm çevre birimlerini televizyona bağlamanız mümkün. Dizüstü bilgisayarınızı HDMI ile 55 inçlik ekrana taşıyabilir veya film arşivinizi taşıdığınız harici diski USB üzerinden bağlayabilirsiniz. MKV, MPG, AVI ve daha pek çok popüler dosya formatını destekleyen TV, böylece yalnızca televizyon kanallarına bağlı kalmanızı engelliyor.

Beraberinde iki uzaktan kumanda getiren televizyon, bunlardan birini internet üzerinde rahatlıkla dolaşabilmeniz için Air Mouse özellikli sunuyor. Ayrıca televizyonun 4 adet 3D gözlük getirdiğini de söyleyelim.

Özetle

55PF9090, oturma odasına geniş ekranlı bir televizyon almayı düşünenler için iyi bir seçenek olmayı başarıyor. Şık tasarımı ve görüntü kalitesiyle rekabetçi olabilen Vestel'in bu modeli, 3D için de iyi bir seçenek.

Televizyonun beğenmediğimiz yanları da var elbette. Bunlara örnek olarak kurulumun zahmetli olduğundan söz edebiliriz. Bunda ekranın büyük olması büyük rol oynuyor elbette ancak buna rağmen kurulumu rakiplerinin aksine daha zor bulduk. Diğer yandan gövde ön yüzden baktığınızda ne kadar şık görünse de yandan baktığınızda oldukça kalın. Ve son olarak filmlerde karanlık sahnelerde detay kaybıyla karşılaşabiliyorsunuz.

Bu saydıklarımızın dışında 55PF9090 gayet başarılı bir televizyon. 3.399 TL civarında bir fiyat etiketine de sahip olan televizyon, fiyatıyla da uygun bir seviyede; tercih edilebilir.

Kimler Almalı

Hem 3D hem akıllı özelliklere sahip bir televizyon arayanların bakabileceği bir televizyon olan Vestel 55PF9090, büyük boyutlu bir televizyona terfi etmek isteyenler tarafından da incelenebilir.

Alternatifleri

Eğer aynı boyutta daha güçlü bir televizyon arıyorsanız Samsung UE-55F8000'i önerebiliriz. 1000 Hz görüntü sunan bu model, daha geniş akıllı fonksiyonlar sunuyor. Elbette fiyatı da ona göre artıyor.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Vestel 3D Smart 55PF9090
Ürün Markası Vestel
CHIP Online Notu
82
Panel Slim LED
Ekran Büyüklüğü 55 inç
Çözünürlük Full HD
3D Var
Super Motion Rate 600Hz
Kontrast Ultra Dynamic Contrast
Hoparlör 2 x 12W + 15W (subwoofer)
Bağlantılar HDMI (4 adet), USB (2 adet), Wi-Fi, Ethernet
Okuyucu Yorumları