Bir malware'in izlerini sürmeye ne dersiniz?
26 Ağustos 2008

Adım adım malware takibi

Selim Öztürk
Bir blog yorumundan yola çıkarak profesyonel bir zararlıyı adım adım takip etmeye ne dersiniz?
Adım adım malware takibi

Bu konuda okuyacaklarınız:

Blog'lar günümüzde artık birçok kişi tarafından kullanılıyor ve bu bloglar sayesinde insanlar, kendi görüşlerini ve yorumlarını dünyanın öbür ucundaki insanlarla en kolay şekilde paylaşabiliyor.

Fakat blog sahibi hemen herkes blog spam'ını da fark etmiştir.Bloglara yapılan yorumlar blogcular için son derece önemlidir; ne de olsa bu yorumlar sayesinde blog yazarları okurlarının ilgili yazıyla ilgili ne düşündüğünü öğrenme fırsatını yakalar ve gelen öneri ve eleştirilere göre yeni yazılarına şekil verir. Oysa gelen yorumlardan bazıları gerçekte bir yorum bile değildir ve sahte bir yorum kılığına bürünen bu tür spam'lar insanları farklı web sitelerine yönlendirirler.

Çoğu zaman reklamı yapılmakta olan siteler arama motoru derecelendirmesinde üst sıralara çıkar ve bu sayede daha fazla reklam geliri elde edilebilir. Bir web sitesine yönlendiren linklerin sayısının fazla olması arama motorlarının da bu siteyle daha yakından ilgilenmesi anlamına gelir.

Blog spam'ları da bu nedenle arama motorları derecelendirmesinde daha iyi bir noktaya çıkabilmek için iyi bir çözüm olarak görülür, ancak bazı durumlarda bunun yararından çok zararı görülür.

Şimdi isterseniz blogger Jesper M. Johansson'ın ağzından bir malware'in ayak izlerini adım adım takip edelim.

Sonraki Sayfada:

Blog'a gelen sahte yorumlar
 RSS: Bu yazıyı beğendiniz mi? Tıklayın, hiç bir yazıyı kaçırmayın

FORUMDA TARTIŞIN


Oyla:
En Düşük
Oy ver: 1Oy ver: 2Oy ver: 3Oy ver: 4Oy ver: 5
En Yüksek
Yasal Uyarı: CHIP Online üzerinde yayınlanmakta olan bu haber/makalenin tüm hakları Doğan Burda Dergi Yayıncılık ve Pazarlama A.Ş.'ye aittir. Bu içeriği CHIP Online tarafından belirlenen kurallar çerçevesinde kaynak göstererek kendi online kaynaklarınızda yayımlayabilirsiniz.
Alıntı kuralları için tıklayınız...
YORUMLAR
Toplam 15 yorum
123Sonraki
CHIP Online Ziyaretçisi yazmış:
Geçenlerde de benim başıma aynı olay geldi. Yazıda da dendiği gibi adamlar profosyonel bi şekilde hazırlamışlar. Web'te gezinirken bi baktım ikinci bi pencere açılıyor. Pencerede Google arama moturu. Kapatıyorum tekrar açılıyor. Sonra yazıda ki gibi uyarı yazıları çıktı. Tabii X işaretine bas no ya bas. Ama yok! Güvenlik duvarını kontrol ettim.Normal! tekrar girip tekrar açtım bu sefer güncelleştirmeler kapalı. Açıyom kapanıyo kafayı yiyecem. Microsoft'un Kötü Amaçlı Programları Temizleme programı (MRT)'yi çalıştırmak istedim açılmıyor! Dedim son dan bi önceki son çare Sistem Geri Yükleme ye bakayım dedim. 1tane geri dönüşüm noktası var! "Last configuration" diğer eski geri dönüşüm noktaları silinmiş! Ben yine onayladım ama yazının ingilizce olmasından zaten onuda kapattığını anladım! Yine de denedim. Sonuç tabii ki hüsran! Daha yeni format atmıştım. Son olarak tekrar format attım. Malware'e kesin çözüm!!! Bu arada antivirüs olarak ESET Smart Security kullanıyorum! Malware'da faydası yok!!!
21 Eki 2008  03:17%100Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%0
CHIP Online Ziyaretçisi yazmış:
www.spybot.info malware ve spywareler için birebir çözüm sunan bir program.
08 Eyl 2008  02:58Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim
CHIP Online Ziyaretçisi yazmış:
aynen bende pc bomboşken bi anda freewall dediki abi dedi alg.exe üzerinden dedi HDdriver.exe gibi bi ismi vardı bu pc ye inicek dedi izin veriyomusun dedi bende dedim güncelleme :D ok dedim bi baktım ekranda aniden kırmızı wallpaper deskop web sitesi açıldı başlattaki programla vs herbişey yok oldu :S bilgisayarım desen bi ayrı oldu :D ne oldugunu hala çözmüş deyilim format attım kurtuldum yanlız
04 Eyl 2008  21:01Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim
simplethinks yazmış:
Arkadaşlar bundan 1 ay önce bende tanıştım malware ile bir programın carckını araken download sonucu bulaştı bilgisayara, neyi tıklasam sürekli programı açmak yerine internette bir siteye ve virüs programını indirmeye yönlendiriyordu .Neyseki araştırmalarım sonucunda antimalwarebytes2 programını buldum ve tarattıktan sonra işini bitirdim. Ama çok can sıkıcı trust siteler haricinde hiçbiryerden bişi indirmemek gerek
04 Eyl 2008  09:00Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim
CHIP Online Ziyaretçisi yazmış:
bu olay aynen bizim debaşımıza geldi. bir üniversitede bölüm öğretim üyelerimizden birisinin beni çağırmasıyla bu pencereyle karşılaştım. kendisine gelen bir spam emaildeki linke tıklamasıyla bu pencereler tarafından yönlendirilmişti. henüz bir şey indirmemiş olduğu için antivirüs programı uyarı vermemişti fakat Resim 1'deki uyarıya inanmıştı. Bir an ben de şaşaladım fakat sonra uyarı penceresini kapatıp antivirüs tarayıcıyı çalıştırdım. şu an bir sorun yok. ancak spam emailleri Outlookta preview bile etmemek gerekli. açmak istenilen email çift tıklanarak açılmalı, preview özelliğinin açık olması direkt olarak zararlı kodların çalıştırılmasına neden olabiliyor.
31 Ağu 2008  11:21%50Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%50
123Sonraki


Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan CHIP Online sorumlu değildir.
Siz de yorumunuzu yazın
CHIP Online Ziyaretçisi
Yorumunu Gönder
Lütfen bu bölüme sadece yorumlarınızı yazın. Teknik yardıma ihtiyaç duyduğunuz konuları lütfen forumda ilgili bölüme veya Uzmanına Sorun bölümümüze yazın, yanıtınızı çok daha sağlıklı ve hızlı olarak alabilirsiniz
DONANIM İNCELEMELERİ

Intel Core i5 661

Gigabyte GA-790FXTA-UD5

Intel Core i5 661Intel'in dahili grafik yongasına sahip ilk işlemcisi.
Bugün, 10:30
Gigabyte GA-790FXTA-UD5AMD tabanlı sistemler de artık USB 3.0 ve SATA 6 Gbps gibi teknolojilerden faydalanacak.
08 Şubat 2010 Pazartesi

Enel L Serisi 650 VA

Edifier M3200

Enel L Serisi 650 VAElektrik kesintisinde verileriniz kaybolmasın.
07 Şubat 2010 Pazar
Edifier M3200Masaüstünde müzik keyfiniz için farklı bir deneyim sunuyor.
06 Şubat 2010 Cumartesi
CHIP ONLINE FORUM
CHIP Online Uygulamaları

 


İlginizi Çekebilir

İlişkili diğer video, haber, ürün ve galeriler

CHIP Online-GaleriRSS-Feed

Galeriler, Ürünler ve Duvarkağıtları

2010 Güneş Tutulması

15 Ocak 2010'da Asya'dan gözlemlenebilen halkalı Güneş tutulmasının müthiş görüntüleri

diğer galeriler...

CHIP Online-VideoRSS-Feed

Son Eklenen Videolar

CHIP Online'da Bugün

Son Eklenen Haberler ve Makaleler

Günün Tam Sürüm Programı

Her gün tam sürüm bir yazılım

 
CHIP Online ve GiveAwayOfTheDay işbirliği ile, her gün ücretsiz bir tam sürüm yazılımınız var! Bugünün ücretsiz tam sürüm yazılımı: Zoner Photo Studio 12 Home İndirmek için aşağıdaki Hemen İndirin'e tıklayın.

Hemen İndirin

En Çok Okunan Haberler


En Çok Okunan Makaleler


Dijital Fotoğraf Kursu

Okur HaberleriRSS-Feed

Üyelerimizin gönderdiği Teknoloji Haberleri

CHIP Dergisi: Şubat 2010


Diğer Yayınlar


İşbirliği ortaklarımız

  • Hepsiburada.com
  • Level
  • Doğan Telekom
  • Turhost
  • CHIP Download
  • yenibiris.com
 
 
Cep telefonları | Ekran kartları | Desktop | Notebook | Ses kartları | Webcam | Klavye & Fare | Yazıcılar
Mp3 Player | Usb Bellekler | Video kameralar | Dijital Kameralar | Taşınabilir diskler | LCD & Plazma | Monitörler